Skocz do zawartości
BRANDI

..:: KT600 już w sklapach ::..

Rekomendowane odpowiedzi

nawet jeśli KT600 miałoby być wolniejsze od nF2 o jakieś 5% to i tak warto. z nF2 sąproblemy, mnóstwo na forum o tym jest a o KT333 i KT400 nikt nie pisał o większych problemach. poza tym VIA ma już doświadczenie w budowie chipsetów a nVidia raptem 1 na 2 wypuszczone się udał ... KT 600 będzie sprawiał mniej problemów a kompa siękupuje do używania a nie dłubania bo coś nie chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no teraz własnie bede kupował płyte do 400 zł i cxhyba (a raczej napewno) sie skusze na kt600 .Ale nie na tego gigabayta .Niedośc ze wyglada jak choinka (fajnie moec kolorowa ale nie az tak) to jeszcze gorsze jest to ze nie ma DZIUR (to by dyskfalifikowało mojego blueboxa i całe wc)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm, to już jest soltek i gigabyte. nie mam okna w budzie ale niemógłbym życ ze świadomością że mam tak brzydką płytę jak GB. fuuj ! solteka nie lubię ;)

MSI ciekawe czy dobrze opracuje swoje KT600, ABIT na 100% dopracuje nimal każdy detal, tradycja i renoma zobowiązują :)

ciekawe co ECS wymysli. pewnie wydadzą całkiem dobrą płytę jak L7S7A2 i za pół roku wywal;ą czujniki i połowę pomiarów :P :(

KGB : proszę przetestujcie tego solteka, porównaj go z jakimś nF2 jesli możesz, lub ktoś inny niech porówna , plisss :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nawet jeśli KT600 miałoby być wolniejsze od nF2 o jakieś 5% to i tak warto. z nF2 sąproblemy, mnóstwo na forum o tym jest a o KT333 i KT400 nikt nie pisał o większych problemach. poza tym VIA ma już doświadczenie w budowie chipsetów a nVidia raptem 1 na 2 wypuszczone się udał ... KT 600 będzie sprawiał mniej problemów a kompa siękupuje do używania a nie dłubania bo coś nie chodzi.

Na jakiej podstawie gadasz takie bzdury? Jakbym słuchał takich ludzi jak ty to bym na Intelu teraz siedział, bo się nasłuchałem, że do serwisów to same AMD wracają, a Intel to super-hiper i jeszcze żadnego zwrotu nie mieli. Osobiście dla mnie NF2 to najlepszy chipset - od początku nie miałem z płytą żadnych problemów, więc nie wiem skąd takie brednie wygadujesz. To, że rzeczywiście trochę ludzi daje posty z problemami to normalna rzecz i nie sądzę, żeby z NF2 było więcej problemów niż KT600. Poza tym VIA dała [gluteus maximus] już raz z KT400, który po prostu był marnym chwytem reklamowym. Teraz sytuacja się powtarza, bo KT600 nie tylko nie bije wydajnością nForce'a, ale dostaje po tyłku i na dodatek nie ma jeszcze blokady PCI/AGP (tylko dzielnik 6) co raczej wyklucza osiąganie FSB ok. 250MHz. Po raz kolejny będą to dobre, stabilne platformy dla zwykłego śmiertelnika, a nie konkurencja dla NF2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.tedsoft.pl/index.php < piszą że ją mają  :twisted:

No faktycznie ja maja a cena i wymiata - 352 PLN tylko.

Ciekaw jestem co to jest warte bo bym ja lykna od razu... ale nie chce miec problemow z plyta a cholera wie ile sa warte te Solteki...

ja bym byl ostrozny z pierwszymi plytami na KT600.Raczej napewno pelno w nich drobnych krzakow i niedorobien.Jak VIA KT333 wchodzila na rynek jednymi z pierwszych plyt byly tez Solteki ,a dokladnie DRV5 i jak sie pozniej okazalo byly one pozbawiane dzielnika 1/5.Zostal on wprowadzonych dopiero po kilku miesiacach.Tak wiec naprawde dobrych plyt na KT600 mozemy sie spodziewac dopiero za kilka tygodni a moze i miesiecy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To, że rzeczywiście trochę ludzi daje posty z problemami to normalna rzecz i nie sądzę, żeby z NF2 było więcej problemów niż KT600. Poza tym VIA dała <font color="#FF0000">[ciach!]</font> już raz z KT400, który po prostu był marnym chwytem reklamowym. Teraz sytuacja się powtarza, bo KT600 nie tylko nie bije wydajnością nForce'a, ale dostaje po tyłku i na dodatek nie ma jeszcze blokady PCI/AGP (tylko dzielnik 6) co raczej wyklucza osiąganie FSB ok. 250MHz. Po raz kolejny będą to dobre, stabilne platformy dla zwykłego śmiertelnika, a nie konkurencja dla NF2.

skad tys sie urwal,to ze ma mnoznik 1/6 to raczej lepiej ,bo przy fsb250 nawet pci42 nie ma

prawda jest taka ze nf2 sprawia wiecej problemow niz KT...

wlasciwie to nf2 i jego blokady sa dla zwykłego śmiertelnika ,ktory ma marne pojecie o podkrecaniu ,bo mnie jakos nie przeraza widmo pci 45

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jakiej podstawie gadasz takie bzdury? Jakbym słuchał takich ludzi jak ty to bym na Intelu teraz siedział, bo się nasłuchałem, że do serwisów to same AMD wracają, a Intel to super-hiper i jeszcze żadnego zwrotu nie mieli. Osobiście dla mnie NF2 to najlepszy chipset - od początku nie miałem z płytą żadnych problemów, więc nie wiem skąd takie brednie wygadujesz. To, że rzeczywiście trochę ludzi daje posty z problemami to normalna rzecz i nie sądzę, żeby z NF2 było więcej problemów niż KT600. Poza tym VIA dała <font color="#FF0000">[ciach!]</font> już raz z KT400, który po prostu był marnym chwytem reklamowym. Teraz sytuacja się powtarza, bo KT600 nie tylko nie bije wydajnością nForce'a, ale dostaje po tyłku i na dodatek nie ma jeszcze blokady PCI/AGP (tylko dzielnik 6) co raczej wyklucza osiąganie FSB ok. 250MHz. Po raz kolejny będą to dobre, stabilne platformy dla zwykłego śmiertelnika, a nie konkurencja dla NF2.

ROTFL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To, że rzeczywiście trochę ludzi daje posty z problemami to normalna rzecz i nie sądzę, żeby z NF2 było więcej problemów niż KT600. Poza tym VIA dała <font color="#FF0000">[ciach!]</font> już raz z KT400, który po prostu był marnym chwytem reklamowym. Teraz sytuacja się powtarza, bo KT600 nie tylko nie bije wydajnością nForce'a, ale dostaje po tyłku i na dodatek nie ma jeszcze blokady PCI/AGP (tylko dzielnik 6) co raczej wyklucza osiąganie FSB ok. 250MHz. Po raz kolejny będą to dobre, stabilne platformy dla zwykłego śmiertelnika, a nie konkurencja dla NF2.

skad tys sie urwal,to ze ma mnoznik 1/6 to raczej lepiej ,bo przy fsb250 nawet pci42 nie ma

wlasciwie to nf2 i jego blokady sa dla zwykłego śmiertelnika ,ktory ma marne pojecie o podkrecaniu ,bo mnie jakos nie przeraza widmo pci 45

Ciebie moze nie przeraza,ale Twoj dysk moze sie wystraszyc :wink: a kombinowanie z trybami pracy dysku mija sie wg.z celem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciebie moze nie przeraza,ale Twoj dysk moze sie wystraszyc :wink: a kombinowanie z trybami pracy dysku mija sie wg.z celem
FSB250 - rzadkie i unikatowe dla nf2. sadze ze dla kt600 tez bedzie bardzo trudno osiagalne. ale zobaczymy. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja za tydzien bedze wymienial mobo i bedzie to RDA na mostkach A1 i C1 z prostej przyczyny: jest to sprawdzona, stabilna konstrukcja renomowanego producenta. Poza tym nie znalazlem jeszcze plyty na kt600z dziurami wokol socketu a te sa mi niezbedne. Poza tym RDA kosztuje obecnie 360-380zl czyli ciu wiecej niz KT600 a za 10-20 zl nie bede ryzykowal niesprawdzonej konstrukcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...