Skocz do zawartości
ALen1989

laptop 2000-2500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukam laptopa w podanej cenie oczekuje:

-żeby był cichy

-szybki

-długa praca na baterii

-z systemem

-żeby dobrze się oglądało filmy więc jakiś dobry ekran

-żeby nie skrzypiał.

Laptop będzie używany do pisania magisterki :) filmów i rzadkiego grania (cs go)

Laptop który wpadł mi w oko to lenovo z51-70 i5. Co ciekawego możecie polecić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepszy w tej cenie pod gry jest:

ASUS R556LB-XO153T-8 i5-5200U/8GB/1TB/Win10 GT940M

Tak jak podał FXJ. Najlepsze temperatury pracy i najlepsza konfiguracja w tym budżecie.

Ewentualnie jeszcze w takiej konfiguracji:

ASUS R556LB-XO153T i5-5200U/4GB/240SSD/Win10 GT940M

Pamięci RAM sobie dokupisz w przyszłości, na start tyle Ci wystarczy, jest wolny slot więc można zawsze potem dorzucić kość, natomiast dostajesz znacznie szybszy dysk SSD który przyniesie komfort codziennej pracy.

Różnica z HDD Nieporównywalna:
https://www.youtube.com/results?search_query=ssd+vs+hdd+pclab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ty za głupoty opowiadasz. Dobrze wiesz, że CS:GO to gra oparta na procesorze w dużej mierze. Nie pogra w niego w FHD przy i5ulv na pewno w zadowalającej jakości tekstur czy FPS'ach. Przy HD oscylują FPSy na poziomie 100-120, gdzie większa rozdzielczość spowoduje ogromny spadek.

Reszta została już przedstawiona.

Edytowane przez wmk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej cenie?
Lenovo Z51-70 i5-5200U/8GB/240/DVD-RW R9 M375 FHD

Lenovo Z51-70 i5-5200U/8GB/240/DVD-RW/Win8X R9 M375 FHD

Matryca FullHD matowa antyrefleksyjna, aluminiowe wnętrze, podświetlana klawiatura, głośniki marki JBL dobrej jakości. Przyzwoite podzespoły, proc. i5ulv Broadwell'a optymalna ilość ramu, szybki dysk SSD rozsądnej pojemności, grafika radeona R9 z ubiegłego roku także na poziomie w tej cenie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnia sprawa, bo laptopa chciałbym kupić na miejscu tzn. w Zielonej Górze i z tego co widzę to sklep w jakich znalazłem go to sieciówki typu media markt. I w takich sklepach nie ma tego zestawu jaki wysłałeś, jest tylko zestaw dysk 1 tb i 8 sshd. Możesz mi coś powiedzieć na temat tego dysku bo nie mam pojęcia co to jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W mediamarkt nie dostaniesz takiej konfiguracji bo to supermarket bardziej niż sklep komputerowy. Z pewnością też ceny będą wyższe w takiej sieciówce.

SSHD to zwykły dysk HDD z express cache, zwany często hybrydowym. Ma mieć lepsze osiągi od HDD, ale tak naprawdę są porównywalne i do SSD mu daleko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra szkoda tych kłótni, laptop już kupiony padło na tego lenovo jestem bardzo miło zaskoczony jakością wykonania. Wygląda bardzo dobrze a jeśli chodzi o pracę to póki co za krótki czas żeby coś stwierdzic. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi