ALen1989 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Witam, Szukam laptopa w podanej cenie oczekuje: -żeby był cichy -szybki -długa praca na baterii -z systemem -żeby dobrze się oglądało filmy więc jakiś dobry ekran -żeby nie skrzypiał. Laptop będzie używany do pisania magisterki :) filmów i rzadkiego grania (cs go) Laptop który wpadł mi w oko to lenovo z51-70 i5. Co ciekawego możecie polecić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALen1989 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zawsze chciałem zagrać w wiedźmina, jest szansa że na tym to odpalę? a ile musiałbym dołożyć do fhd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALen1989 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2016 no to może kiedyś zmienię stacjonarny skoro tak ma to wyglądać :) dziękuje Ci za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmk Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Najlepszy w tej cenie pod gry jest: ASUS R556LB-XO153T-8 i5-5200U/8GB/1TB/Win10 GT940M Tak jak podał FXJ. Najlepsze temperatury pracy i najlepsza konfiguracja w tym budżecie. Ewentualnie jeszcze w takiej konfiguracji: ASUS R556LB-XO153T i5-5200U/4GB/240SSD/Win10 GT940M Pamięci RAM sobie dokupisz w przyszłości, na start tyle Ci wystarczy, jest wolny slot więc można zawsze potem dorzucić kość, natomiast dostajesz znacznie szybszy dysk SSD który przyniesie komfort codziennej pracy.Różnica z HDD Nieporównywalna:https://www.youtube.com/results?search_query=ssd+vs+hdd+pclab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmk Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Stary model. Asus jest nowszy, z lepszą kulturą pracy. W CS:GO więcej FPSów. Dysk SSD - znacznie szybsze działanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmk Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Nie pogra w FHD, chyba że na 30FPS'ach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALen1989 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Widzę że spowodowalem kłótnie Widzę że spowodowalem kłótnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmk Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2016 (edytowane) Co ty za głupoty opowiadasz. Dobrze wiesz, że CS:GO to gra oparta na procesorze w dużej mierze. Nie pogra w niego w FHD przy i5ulv na pewno w zadowalającej jakości tekstur czy FPS'ach. Przy HD oscylują FPSy na poziomie 100-120, gdzie większa rozdzielczość spowoduje ogromny spadek. Reszta została już przedstawiona. Edytowane 30 Kwietnia 2016 przez wmk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALen1989 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Kurde ucielo mi większość posta, pisałem tam ze te gry nie są tak ważne, najważniejsza jest prędkość pracy laptopa. Czy jest szansa na laptopa fhd z dyskiem ssd tak żeby najpotrzebniejsze rzeczy się zmieścily? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmk Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2016 W tej cenie?Lenovo Z51-70 i5-5200U/8GB/240/DVD-RW R9 M375 FHD Lenovo Z51-70 i5-5200U/8GB/240/DVD-RW/Win8X R9 M375 FHD Matryca FullHD matowa antyrefleksyjna, aluminiowe wnętrze, podświetlana klawiatura, głośniki marki JBL dobrej jakości. Przyzwoite podzespoły, proc. i5ulv Broadwell'a optymalna ilość ramu, szybki dysk SSD rozsądnej pojemności, grafika radeona R9 z ubiegłego roku także na poziomie w tej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALen1989 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2016 ostatnia sprawa, bo laptopa chciałbym kupić na miejscu tzn. w Zielonej Górze i z tego co widzę to sklep w jakich znalazłem go to sieciówki typu media markt. I w takich sklepach nie ma tego zestawu jaki wysłałeś, jest tylko zestaw dysk 1 tb i 8 sshd. Możesz mi coś powiedzieć na temat tego dysku bo nie mam pojęcia co to jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmk Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2016 W mediamarkt nie dostaniesz takiej konfiguracji bo to supermarket bardziej niż sklep komputerowy. Z pewnością też ceny będą wyższe w takiej sieciówce. SSHD to zwykły dysk HDD z express cache, zwany często hybrydowym. Ma mieć lepsze osiągi od HDD, ale tak naprawdę są porównywalne i do SSD mu daleko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALen1989 Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2016 A jeśli kupiłbym tego lenovo bez ssd to czy jest szansa że kupię jakiś dysk ssd do 200 zł żeby go tam dołożyć? Służył by tylko do instalacji systemu i programów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmk Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2016 (edytowane) Lepiej wykonany od lenovo? Co to za brednie i bzdury. Tak samo jak i gra w FHD na i5ulv i GF840M w CS:GO. Żarty to nie tutaj. Edytowane 2 Maja 2016 przez wmk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALen1989 Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2016 Dobra szkoda tych kłótni, laptop już kupiony padło na tego lenovo jestem bardzo miło zaskoczony jakością wykonania. Wygląda bardzo dobrze a jeśli chodzi o pracę to póki co za krótki czas żeby coś stwierdzic. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...