Gość damian25 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Gdyby tak było to Fury x nie oprawiałby 980ti i 1070 -tke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cantoro Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2016 A czy przy tej karcie nie było GPU Tweaka? Może dałoby się w ten sposób uregulować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hvast87 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Jasne że był. Po instalacji GPU Tweak wszystko się wieszało. Musiałem podpiąć hdmi pod płytę główną i odinstalować. Może gryzło się z MSI Afterburner. Nie chce mi się teraz tego sprawdzać, może kiedyś. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamillek116 Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2016 To nie jest odosobniony przypadek :) Sam miałem RX 470 Strix i karta w recenzjach wypada bardzo dobrze, a w domu klapa. Przy braku obciążenia wentylatory co chwilę włączały się na 1300 rpm- jest to słyszalne. Pod obciążeniem- ponad 1700 rpm i ok. 67-70 stopni. Nie wiem jak oni ją testowali, ale ten Strix to po prostu odkurzacz. Nigdy więcej Asusa. Podobnie było z R9 380 Strix- 80 stopni pod obciążeniem i suszarka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomekpol Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2016 (edytowane) Jak ktoś ma jeszcze czas poczekać to warto będzie nabyć, któregoś RX 480 4 GB, który powinien być do wyrwania za 1150 zł, czyli bardzo podobnie jak GTX 1060 3 GB w jakieś lepszej wersji. Edytowane 1 Września 2016 przez Tyran6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2016 Ja czekam na jakiś dobre testy Gigabyte RX 470 Gaming G1 i wtedy zdecyduje czy Asus Strix czy ten Gigabyte. Cena ta sama. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pazura Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2016 (edytowane) Wszystko co zebrałem: Były takie jaja, gdy karta przebiła temperaturę chyba 79 (widać na jednym zdjęciu), to karta wyłączała wentylatory. Na szczęście karta oddana, a Asus nie odpisał po dziś dzień. Przy Wieśku 2, taktowanie było dobierane losowo. Edytowane 8 Września 2016 przez Pazura Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4jczu Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2016 Ja także mam rx470 4gb od asusa i u mnie wszystko działa jak należy :V Jak na razie największą temperaturę jaką osiągnąłem to 64 stopnie w gta v wszystko na full tylko rozdziała 1280x720 ;d Zero jakiś dropów fps w grach, jak narazie jestem w 100% zadowolony z karty :) Jedyny problem jaki miałem z tą kartą, to że podczas grania w cs nagle przestała wysyłać obraz do monitora i musiałem wyłączyć komputer i jeszcze raz wpiąć kabel, lecz nie wiem czy jest to wina monitora czy karty, bo monitor ma już +/- 8 lat xd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pazura Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2016 Jakie jest jej obciążenie podczas grania ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Block3r Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2016 (edytowane) U mnie działa normalnie, nie przekracza nigdy 70 stopni, w bf1 na maksymalnych mam 40-60fps, tylko że wykres użycia wygląda tak: (pierwsza połowa, bo później wyłączyłem grę) http://screenshot.sh/n8c3wVfPayJtp Ale nie wiem czy to nie przez slaby procesor. Dzisiaj jeszcze w furmarku potestuję. Edytowane 9 Września 2016 przez Block3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pazura Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2016 Daj potem zrzuty z Furmarka. Jak ja w nim testowałem, to bardzo szybko pojawiały się dropy. Jak odpalałem Wiedźmina w 2560x1080, bez limitu klatek to karta cały czas na 100% szła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2016 (edytowane) No na pewno bedzie drop , przynajmniej z powodu temp a i moze z powodu power limit . Radeon w porównaniu z geforcem i tak ma szczatkowy boost w porównaniu z geforem .W rx jest 7 stanów a w gtx 970 74-y Edytowane 9 Września 2016 przez damian25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Block3r Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2016 (edytowane) Dzisiaj w ogóle musiałem przeinstalować sterownik, bo karta miała ciągle 100% użycia. Wykresy z MSI Afterburner:Idle, silent mode włączone w tym asus tweak:http://screenshot.sh/ovXDyCCW3b1W5Silent mode, furmark - 8x msaa, 1920x1080, 10 fps:http://screenshot.sh/n8izQopko0gjpSilent mode, 4x msaa, 20-25 fps:http://screenshot.sh/m3kjqQvf5l67lSilent mode, 2x msaa, jakieś 35-40 fps:http://screenshot.sh/odDx0qOC529lxGaming mode, 2x msaa, średnia 38 fps:http://screenshot.sh/mGXVZhdAgkBs9Gaming mode, 4x msaa, avg 20 fpshttp://screenshot.sh/odZQFF5qOPRwDGaming mode, 8x msaa, avg 12 fpshttp://screenshot.sh/n7YjCwzUvNui9Jakby nie można było się rozczytać, to wykresy kolejno od góry: użycie GPU, taktowanie rdzenia, taktowanie pamięci, użycie pamięci.Temperatura po tych wszystkich testach, według programu od Asusa:http://screenshot.sh/m9lu4LMEI9ubpWentylatory:http://screenshot.sh/mGDy6CaQw7V6fNic nie kręciłem ani nie ruszałem, tylko chyba podniosę power target (w tym programie od asusa) żeby miał te stabilne 1250 mhz pod obciążeniem, a nie latał taktowaniem w zakresie 1220-1240 :P A temperatura mnie ogromnie zadowala, 63 stopnie po kilku minutach (jeden test w furmarku to 1 minuta, przy czym niektóre musiałem powtarzać) ciągłej pracy pod obciążeniem.Szkoda tylko, że jedynie program od Asusa pokazuje temperaturę, reszta pokazuje 0*C. W rx jest 7 stanów a w gtx 970 74-y Bujda, moja karta zmienia taktowanie nawet z dokładnością do kilku MHz. Raz jest 669, raz 714, raz 710, raz 718, raz 779 i tak dalej :)Edit: Dałem power target na full (150) - podczas testu w furmarku temperatura dobiła do 73*C, ale rdzeń działa non stop na tym 1200 MHz, bez tych wahań gpu load. Ale te wahania użycia nie mają wpływu na FPS w grach. Edytowane 9 Września 2016 przez Block3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2016 Bujda, moja karta zmienia taktowanie nawet z dokładnością do kilku MHz. Raz jest 669, raz 714, raz 710, raz 718, raz 779 i tak dalej :) Chyba nie wierzysz że radeon ma boosta co 1 mhz xD 15:50 Ma 7 stanów oszczedzania energi co znajdziesz w ccc a co pokazuje msi afterburner to co innego ja tez moge sobie dołaczyć taki filmik :shock: :gitarzysta2: no i co z tego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidt Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2016 Witam, chciałem podkręcić Polaris RX 480 powyżej limitu dostępnego w WattManie - myślę tutaj o podkręceniu pamięci. Czy wiecie jak to zrobić? :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2016 Musisz edytować bios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidt Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2016 Znasz może jakiś poradnik jak to wykonać? :) Mam Gigabyte RX480 8GB ram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2016 A do ilu obecnie mozesz podkręcać pamieci? Zgraj bios programem gpu-z i wrzuć na upload Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidt Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2016 ok, dzięki Twojej poradzie udało mi się zwiększyć z 2250 do 2500, niestety pierwsza próba OC do 2350 zakończyła się zwisem kompa. ;) Czytałem, że można zmienić timingi na lepsze, masz w tym jakieś doświadczenie? pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2016 Nie mam bo nie mam polarisa a jak zaciśniesz taimingi to ploeca mhz .Zreszata do grafy to lepsze beda jednak mhz chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benq1 Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2016 Witam,wczoraj kupiłem nowego Radeona RX470 4GB od Gigabyte. Zainstalowałem najnowsze sterowniki itp. Przejdę do sedna sprawy - karta w spoczynku albo podczas przeglądania internetu osiąga (przy wyłączonych wentylatorach) 45 - 60 stopni, przy obciążeniu (NFS, BF4 FHD, maks. ustawienia) od 75 - 80 stopni.Czy to są w miarę dobre temperatury dla tego modelu ?Dodam, że w stresie wentylatory kręcą się na maks. 40% ? Karta nie była podkręcana.Co ciekawe, przy ok 45 - 55 stopniach wentylatory na chwilę się włączają i wyłączają (słysząc chwilowe przyśpieszenie). Z tego co się orientuję wentylatory powinny uruchamiać się przy 60 stopniach. Drugi problem leży w oprogramowaniu do karty graficznej. Sterowniki mam najnowsze. Zainstalowałem także Xtreme Engine utility do zarządzania oświetleniem RGB. Bawiłem się coś z ustawieniami wiatraków, ale przywróciłem domyślne ustawienia i program ten mam tylko do LEDów. Próbowałem również w MSI Afterburner ustawić z jaką prędkością powinny się kręcić wiatraki przy danej temperaturze. Moje ustawienia to: 35% - 60 stopni, 45% - 70 stopni, 50% - 80 stopni, 60% - 90 stopni.Jednak również wyłączyłem to po jakimś czasie i zostałem przy fabrycznych ustawieniach, nie używając programu. Czy z moją kartą jest wszystko w porządku ? Co zrobić, aby te wiatraki w stanie spoczynku się tak co chwilę nie załączały ? Czy to są dobre temperatury ? Oczywiście podrzucę odpowiednie testy i pomiary ;) Bardzo proszę o pomoc, gdyż jest to nowa karta i nie wiem czy jest w porządku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gąska123 Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2016 Witam. Pisze, bo nie wiem na jaki model się zdecydować, wszystki wyglądają dobrze, dwa wentyle itp. Różne ceny więc: Asus RX470 Strix Shappire RX470 Nitro+ MSI RX470 Gaming X PowerColor RX470 Red Devil XFX RX470 RS ? Co powiecie? Kultura pracy, OC? Która? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2016 MSI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2016 MSI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2016 Tak jak wyżej, dodatkowo unikaj asusa, bo ma słabe zasilanie i zbija mocno takty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Big Boss Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2016 (edytowane) Ja kupilem RX 470 8GB Nitro+ od Sapphire. W kombinacjii z AMD 8320@4Ghz, 8 GB RAM i SSD daje rady w Wiedzminie 3, Fallout 4 etc. Kultura pracy na bardzo wysokim poziomie, OC nie probowalem. Jeden, jedyny raz slyszalem jak wlaczyly sie wentylatory, jezeli pracuja to nieslyszalnie. Ogolnie jestem zadowolony ale tez nie wymagam ustawien superhiper extra high. PS: Na temperatury moze miec wplyw wentylowana obudowa: u mnie Zalman H1 Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Edytowane 14 Października 2016 przez Big Boss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaslav Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 Witam Kartę kupiłem pod koniec wakacji , ogólnie rzecz biorąc byłem zadowolony z zakupu bo wydajność względem poprzedniczki ( GTX 960 ) uległa dużej zmianie oczywiście na plus. Niestety już po zakupie karta zaczęła sprawiać małe problemy. Zacznę od taktowań na rdzeniu które podczas grania strasznie skaczą , w dodatku na GPU Tweak mam odpalony OC Mode który pozwala na boost do 1270 Mhz ale takie taktowanie osiąga w ekranach ładowania a podczas samej gry no po prostu nie może dobić do tej granicy. Drugi mój problem z kartą to temperatury. Wszędzie czytam że karta osiąga temp 40 stopni w spoczynku i max 65 stopni w stresie gdzie moja w spoczynku ma najczęściej ok 50 i 75 max w stresie. Proszę pomóżcie bo nie chce mi się zmieniać znowu karty :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 a jak przepływ powietrza w obudowie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 Power limit na maxa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaslav Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 Ustawienie Power Limit w Afterburner pomoże z taktowaniami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...