ziomekpol Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2016 Asus to chyba najgorszy wybór jeśli chodzi o RX 470. Zresztą tej karcie potrzeba wtyczki 8-pin i takie najlepiej kupować modele. MSI problemów nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2016 Nie wiem czy wiecie ale rozne modele 470 czy 480 maja rozne napiecia dla gpu Na 12 radeonow sapphire nitro 470 kilka z nich posiada 1.07v inne zas 1.14 Różnica jest dość znaczna grzeja się te cholery o jakies kilka stopni więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amsteldam Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2016 Cześć Do użytkowników karty Asus Strix RX480 OC 8GB . Jakie udało Wam się osiągnąć stabilne wyniki w kręceniu GPU ? Pamięć to max 2250 wiadomo. Jakim programem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubala872 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2016 (edytowane) Witam wszystkich. Wczoraj dotarla do mnie dlugo wyczekiwana karta graficzna (jak w tytule). Po wyczyszczeniu windowsa i ponownym zainstalowaniu zabralem sie za instalacje sterownikow ze strony amd. Podczas instalacji wyskoczylo 5 mi bledow. Screeny bledow http://imgur.com/a/dqHQo Z pierwszym udalo mi sie uporac ale kolejne wyskakuja przy kazdej kolejnej probie instalacji. Kazdy z tych bledow teoretycznie mozna pominac i w koncowym efekcie sterowniki sa zainstalowane. Ale nie czuc "przypływu" mocy jakiego sie spodziewalem wymieniajac karte (stara karta to gtx 650 2gb pov). Jako przyklad podam World of Warcraft. Przy najnizszych ustawieniach graficznych karta wyciaga maxymalnie 60 fps, przy najwyzszych okolo 30. Takze ewidentnie jest cos nie tak. Podobna sytuacja jest w counter strike go i h1z1. W skrócie : karta po podlaczeniu i zainstalowaniu systemu oraz sterownikow na nowo zachowuje sie tak jakby byla z zeszlej epoki. (wydaje mi sie ze to przez bledy wyskakujace podczas instalacji sterownikow. Prosze o pomoc w rozwiazaniu tego problemu. Z gory dziekuje :) Edytowane 23 Grudnia 2016 przez kubala872 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2016 Co do błędów to sie nie wypowiem, a co do samej karty, mamy rozumiec ze dodatkowe zasilanie jej podpiąłeś? Bo troche wiekszy przyrost mocy powinien byc w stosunku do starej karty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubala872 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2016 Co do błędów to sie nie wypowiem, a co do samej karty, mamy rozumiec ze dodatkowe zasilanie jej podpiąłeś? Bo troche wiekszy przyrost mocy powinien byc w stosunku do starej karty :) Mam nadzieje ze to bylo pytanie retoryczne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2016 Nie takie cuda sie tu zdarzały, wiec wole spytac, bez urazy oczywiście ;) hmm jako ze radeonom nie ufam od dawien dawna to niewiele moge pomoc, ale mysle ze ktos sie odezwe kto bedzie mial większe pojęcie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2016 wymieniajac karte (stara karta to gtx 650 2gb pov). Może stara karta była w starym kompie a ten doopy nie urywa wydajności? Po co podawać takie nieistotne drobiazgi, jak konfiguracja. Karta pracuje na pci-e @x[ile] X.X ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubala872 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2016 (edytowane) Komputer ... nie urywa bo ma juz swoje lata ale tez nie jest najgorszy. Plyta glowna ex58-ud3r, procesor i7 920,4+2 Gb ram,win7 professional. Karta pracuje na x16 Edytowane 24 Grudnia 2016 przez kubala872 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubala872 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2016 Ktos, cos ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2016 Może spróbuj DDU, pousuwaj wpisy NV po starej karcie. Co do błędów to wyglądają dla mnie(ale tylko wyglądają, się nie znam) jak błąd instalatora/katalogu temp dysku...Pierwszy raz coś takiego widzę. Potem może odinstaluj stery i zainstaluj najnowsze? Sam moje problemy ze sterownikami AMD czy ati wcześniej mogę policzyć na palcach jednej ręki... ostatnio od 2-3 lat nic szczególnego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cantoro Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2016 Testowali tę kartę w overclocking sessions, tak mi się przypomniało: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2016 (edytowane) Mam i5 2400 i RX 460 . Ta karta nieprawdopodobnie wspomaga w odtwarzaniu HEVC. Demko SONY stąd: http://demo-uhd3d.com/fiche.php?cat=uhd&id=144 Dzięki RX 460, obciążenie CPU mieści się w kilku procentach, podczas gdy z kartą bez wspomagania sprzętowego, ten komputer zupełnie klatkował na tym klipie, a obciążenie CPU było ~100% ( jest to materiał 4K, 60 FPS, HEVC , HDR , bitrate ~75 Mbit/s ). Poniżej zrzut z obciążenia CPU podczas odtwarzania tego materiału video, z pomocą RX 460: ps. test przeprowadzony w programie PotPlayer z włączonym profilowaniem barw (w MPC-HC jest podobnie, również z aktywnym CMS :) ) Edytowane 1 Stycznia 2017 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dz!ku Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2017 (edytowane) Witam, Mój sprzęt: CPU i5 4690k (nie podkręcony)Mobo Asrock b85m-Itx Psu - Ocz 600w Bronze 80 Plus Ram 2x8 GoodRam Hyper X SavageSSd - Crucial MX300 120 Gb GPU RX 480 Gigabyte Gaming1 8 Gb (wtyczka 8 pin wpięta) Win 7 64bSprawa wygląda tak, że przed włożeniem grafiki wszystko pięknie działało (pracowałem na zintegrowanej). Dzisiaj rano włożyłem ww. grafikę - komputer pięknie się załączył. Pierwsza próba instalacji najnowszych sterowników 17.1.2 i zonk. Po rozpakowaniu program przestał działać. Próba instalacji starszych 16.9.2 - ten sam problem. Zainstalowałem dopiero 16.7.1 - jednak przy uruchamianiu komputera wywala mi błąd "menadżer pulpitu przestał działać". Chciałbym zainstalować najnowsze sterowniki, albo pozbyć się problemu z pulpitem - jakaś rada? Poza zmianą na GTX 1060 ;) System świeży - instalowany 2 dni temu. Dodam tylko, że kiedyś w tej konfiguracji przez pewien czas siedział GTX 970 (tego samego producenta) - wszystko działało i nie było najmniejszego problemu. Edytowane 13 Lutego 2017 przez Dz!ku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2017 System świeży - instalowany 2 dni temu. A zaktualizowany już? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dz!ku Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2017 Nie robię nigdy żadnych aktualizacji windowsowskich. Myślisz że to może być problemem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2017 Nie, tak tylko z nudów zapytałem. Jak to w życiu, błąd może być sprzętowy lub programowy. Jeśli programowy, duże szanse, że coś się z systemem gryzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dz!ku Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2017 :) Dzisiaj zrobię aktualizację - dam znać czy pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dz!ku Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2017 Wczoraj zrobiłem aktualizację ale nic to nie dało. Więc zainstalowało win 10 - wszystko zaczęło działać.System coś nie chciał współpracować ze sterownikami karty. Możliwe że win7 którego posiadałem był jakiś trefny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komornik320 Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2017 Witam, Posiadam od niedawna taki zestaw: Intel Core i5-6400 MSI B150M PRO-VD GOODRAM PLAY Red 8GB [1x8GB 2400MHz DDR4 CL15 DIMM] SSD GOODRAM CX300 120GB XFX Radeon RX 470 RS Black 4GB GDDR5 Corsair CX Series 500W CP-9020047-EU iiyama G-Master GE2488HS Black Hawk System win7 64-bit Komputer zakupiony raczej do gier i tutaj zaczynają się problemy. Nie jestem w stanie zmienić ustawień graficznych w grach. Tzn. ustawienia zostają zmienione, zapisane ale obraz nie ulega zmianie tzn jest bardzo kiepskiej jakości. Sterowniki są aktualne, w menadżerze urządzeń wszystko bez wykrzykników. Ta sama gra opalona na dużo gorszym sprzętowo laptopie zmienia ustawienia graficzne co jest mocno zauważalne w grze i wygląda lepiej niż na nowym PC-cie. Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2017 Zmieniałeś kabel na inny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomekpol Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2017 Kolejna gra, w której 4 GB karty RX 460 nic nie daje http://pclab.pl/art73007-4.html Za to samo DX 12 pokazuje pazura u kart AMD względem Nvidii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2017 Jest jakaś różnica między PowerColor Red Devil a Gigabyte Gaming G1? [RX480 8GB] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2017 Kolejna gra, w której 4 GB karty RX 460 nic nie daje Kolejna gra w której 4GB karty RX 460 bardzo dużo daje: http://pclab.pl/art72889-3.html ... a dokładnie chodzi o wydajność przy bardzo wysokich detalach: http://pclab.pl/zdjecia/artykuly/stilgarus/2017/luty/RE7/1080p_vhigh.png 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomekpol Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 Kolejna gra w której 4GB karty RX 460 bardzo dużo daje: http://pclab.pl/art72889-3.html ... a dokładnie chodzi o wydajność przy bardzo wysokich detalach: http://pclab.pl/zdjecia/artykuly/stilgarus/2017/luty/RE7/1080p_vhigh.png Cały czas niestety dostaje od niewiele droższej karty jaką jest GTX 1050 Ti. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 Która znów dostaje od niewiele droższego rx470. I co ? Tapatapatap Moto X Style 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aro0 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2017 (edytowane) Witam Mam problem z kartą (prawdopodobnie) posiadam pc : i5 6400, msi z170 a-pro, crucial 16gb ddr4 3000 (2x8), msi rx470 4gb,zasilacz bwquiet puer power 10 600w. Mianowicie jak pokręcę CPU na 4ghz podnosząc BCLK z 100 na 140, vcore 1.35v, po uruchomieniu systemu na ekranie są kwadraty, ekran przygasa i wywala BSOD z błędem atikmdag.sys, wczesnej miałem rx460 i chodził on z CPU podkręconym na 4,4 ghz bez żadnego problemu, od tego czasu wymieniłem zasilacz z ocz 500w na bequiet 600w, oraz kartę na rx470. Przykładowo wczoraj na próbę podkręciłem CPU na 3,8 ghz,- BCLK 130, vcore 1.4v , grałem w conana exiles jakieś 4h :) wszystko chodziło idealnie, dziś syn załączył pc , uruchomił się system i ponownie, miganie ekranu oraz kwadraciki a skończyło się na niebieskim ekranie z błędem atikmdag.sys ! uruchomił się ponownie i było ok. testowane tez pod occt , prime95 i wszystko ok. nie mam już pomysłów dlaczego tak się dzieje , jakiś błąd sterowników karty ? wgrane najnowsze. Edytowane 5 Marca 2017 przez Aro0 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaltKowalski Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 Miałem taki błąd jak zmieniałem kartę. Winowajcą w moim przypadku był Msi Afterburner nie wiem czemu gryzł się ze sterownikami AMD 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 Czy po ustawieniu BCLK procesora na wartość domyślną problemy nadal występują? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modryyy Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2017 Wyswietla mi taki błąd i nie widzi karty graficznej: https://scr.hu/2jX03jJakiego sterownika może brakować? system: Windows 10 Płyta: Asrock H110M -DVS r3.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...