DonaPOWA Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2016 Witam! Podczas czyszczenia procesora przez przypadek trochę pasty dostało się na piny procesora. Czy jest jakaś szansa usunąć to zanieczyszczenie? Procesora i5 6600k, a pasta to: Pactum PT-1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2016 Procesor ma "pola", a w gnieździe są piny. Z procka alkoholem wyczyścisz bez problemu. Z socketu to już fakap. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2016 Trzeba zobaczyć co rozpuszcza tą pastę i wymyć ją pędzelkiem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2016 Jak Kwazor napisał - miękki pędzel. Możesz najpierw użyć denaturatu, dobrze radzi sobie z wszelkiej maści pastami i klejami, a potem koniecznie przemyć wszystko ponownie, tylko że czystym spirytusem - wypłucze denaturat, a sam po chwili w całości wyparuje. Swoją drogą nie chcę nawet wiedzieć, jak w ogóle udało Ci się tam wpakować pastę, na pewno nie jest to łatwe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=agent=- Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2016 (edytowane) Witaj! Z doświadczenia mogę potwierdzić iż przedmówcy dobrze radzą. Sam się zresztą spotkałem na serwisie z podobnymi atrakcjami ... Niestety sprawa wymaga sporej precyzji i cierpliwości także nie śpiesz się tylko jedź z tematem na spokojnie. Edytowane 7 Maja 2016 przez -=agent=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2016 Witaj! Z doświadczenia mogę potwierdzić iż przedmówcy dobrze radzą. Sam się zresztą spotkałem na serwisie z podobnymi atrakcjami ... Niestety sprawa wymaga sporej precyzji i cierpliwości także nie śpiesz się tylko jedź z tematem na spokojnie. Co do zdjęcia: ale że k*$#a jak?? Bo nie ogarniam jak to się stało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2016 Co do zdjęcia: ale że k*$#a jak?? Bo nie ogarniam jak to się stało. Czego nie ogarniasz? Ktoś, gdzieś słyszał, że daje się pastę do procesora - no to dał - fantazja ludzka nie zna granic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2016 Po prostu człowiek był nie komputerowy. Dał pastę na procesor, miał 50% szans na zrobienie tego dobrze. W tym przypadku akurat nie trafił. Trudno. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2016 Usłyszał, że pasta jest przewodząca, ale nie dosłyszał przedrostka "termo-". Jak wyszło, to widać. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...