Send1N Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2016 (edytowane) Witam znajomy przyniósł laptopa z problemem migania obrazu , pojawiają się przy tym różowe tak jakby przezroczyste paski czasami tak jakby zakłócenia obrazu (miganie kolorowych pasków) Rozebrałem go na części, wymieniłem pastę, wyczyściłem, powgrywałem wszystkie możliwe najnowsze sterowniki włączyłem i dalej to samo lecz po chwili zniknęło i laptop chodził całą noc włączony grałem na nim 2 godziny robiłem testy grafiki , skanowałem antywirusami , pracowałem w photoshopie przesiedziałem całą noc. Poszedłem spać laptopa zostawiłem włączonego gdy wstałem dalej było ok więc spakowałem go do oddania ale po 3 godzinach coś mnie tknęło żeby sprawdzić włączam a tu znów to samo przy starcie systemu i po jakiś 3-5 minutach problem ustaje wywnioskowałem że na rozgrzanym lapku problem się nie pojawia i występuje tylko na zimnym. Co to może być rozgrzany laptop działa bez problemu i bez żadnych artefaktów przez cały dzień i noc a po wyłączeniu i odczekaniu aż będzie całkiem zimny problem wraca na kilka minut ?? Ruszałem ekranem aby sprawdzić czy to nie taśma i przy ruszaniu nic się nie dzieje ani nie zmienia. Edytowane 2 Maja 2016 przez Send1N Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2016 Wygląda na "kończącą" się kartę graficzną i zimne luty. Ten Dell ma dedykowaną kartę graficzną, czy jedzie na układzie integry? Jak mam dedykowaną, to sprawdź jak na integrze działa. Jak ok, to z dedykowana powoli pada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Send1N Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2016 Ma tylko integrę Intela, przy podpiętym monitorze przez kabel VGA tylko na ekranie laptopa widać te cuda na moim już nie, czy to nie powód aby wykluczyć grafikę ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2016 (edytowane) Raczej tak. Przyjrzałbym się taśmie no i elektronice panelu. Tak strzelę, że taśma do wymiany. Spróbuj też zaktualizować sterowniki intela do grafiki na najnowsze dostępne, acz to raczej nie to. Edytowane 2 Maja 2016 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Send1N Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2016 Sterowniki zaktualizowane instalowałem 3 różne wersje teraz mam najnowsze, na elektrodzie piszą ze to wina karty mimo to ze równocześnie na dwóch ekranach tylko na tym w laptopie są te cuda, troche dziwne żeby to taśma byla skoro przy rozgrzanym lapku jest wszystko ok :O ciężka sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2016 Co to za łapek? Model? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Send1N Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2016 Dell Inspiron N5110 wersja z core i5 i integrą intela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2016 Być może coś nie łączy, np w gnieździe taśmy od ekranu. Po nagrzaniu elementy minimalnie rozszerzają się i wtedy połączenie robi się "ciasne". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Send1N Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2016 Tzn które to dokładnie gniazdo chodzi o gniazdo na płycie czy na matrycy ? to sprawdzę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2016 Myślałem o tym na płycie- tam są elementy generujące ciepło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Send1N Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2016 Nagrałem 2 minutowy filmik, tak to wygląda https://www.youtube.com/watch?v=4yc80nrqDAc&feature=youtu.be Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=agent=- Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2016 Jak dla mnie ... problem z matrycą, opcjonalnie z taśmą matrycy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...