daevi Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2016 Witam, Potrzebuje kupić do T420 baterie bo obecna fabryczna jest zdegenerowana. Myslalem o zamienniku 4400mha marki Green Cell lub odrobine droższej Enestar. Z tego co wiem obie Chińskie z czym osobiscie nie mam problemu :). 90 |PLN Green Cell natomiast Enestar 110pln Mial ktoś doswiadczenia z ogniwami wspomnianych producentów ?? BTW orientuje się ile wytrzymuje mniej wiecej T420 na naladowanej baterii 4400mha ?? Zależy mi mniej wiecej na mobilnej pracy do 2,5h dziennie na oszczednych ustawieniach. Pozdrawiam ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obijak Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2016 Tu jest o zwiększonej pojemności i daja gwarancję do 30 dni zwrot w razie niezadowolenia. Nie znam ani baterii ,ani nawet opinii na ten temat,ale ta gwarancja to zawsze coś : http://allegro.pl/bateria-lenovo-thinkpad-t410-t420-t510-t520-w510-b-i5880144795.html?bi_s=ads&bi_m=p1,5&bi_c=89489 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2016 Nie wiem jak te chinskie, ale jesli zalezy Ci na dobrej baterii to szukaj raczej czegos na firmowych ogniwach np. Panasonic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmk Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2016 Spróbuj z regeneracją ogniw baterii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2016 (edytowane) Obie marki mają dobre opinie. No ale też nie ma co wymagać od baterii za 100zł, że będzie tak samo dobra jak ta za 300zł. Patrząc po opiniach na allegro największego sklepu GreenCell to mają dobre opinie, a jakieś ewentualne neutrale/negatywy dotyczą zaniżonej pojemności baterii, co pewnie wiąże się z niższą jakością ogniw. Więc ja bym zaryzykował - 100zł na baterię nie jest majątkiem, a tak patrząc po forach raczej nikt nie skarży się szybszą degradację czy jakieś większe problemy. BTW orientuje się ile wytrzymuje mniej wiecej T420 na naladowanej baterii 4400mha ?? Zależy mi mniej wiecej na mobilnej pracy do 2,5h dziennie na oszczednych ustawieniach. A skąd my mamy wiedzieć co tam masz w tym Lenovo? 44kWh spokojnie starczy na 3h o ile nie masz tam i7 obciążonego na 100% ;) Spróbuj z regeneracją ogniw baterii. Regeneracja wychodzi drożej. Już same ogniwa samsunga/panasonica dają sporą przebitkę, jakieś 2 razy więcej niż te GreenCell ;) ;) Edytowane 3 Maja 2016 przez Bonusso3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obijak Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2016 Jeśli laptop jest do pracy to i zarabia na siebie to może od Lenovo: http://allegro.pl/bateria-lenovo-9-cell-thinkpad-t510-t410-l510-w510-i6141369737.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daevi Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2016 (edytowane) Dzięki za pomoc. Przekonam się w takim razie ile warte są baterie Green Cell . Ciekawe co obejmuje taka 12 miesieczna gwarancja. Edit: :) Po małych poszukiwaniach trafiłem na stronke: https://www.ibatt.pl/notebook/IBM-Lenovo/ThinkPad_T420.html Pod wskazanym linkiem zaintrygowal mnie model trzeci od góry. Ogniwa samsunga, 12msc gwarancji :) 127 PLN. Chodzi o model Model iB-A430 (Ogniwa klasy A+ SAMSUNG) Co sądzicie ? Edytowane 3 Maja 2016 przez daevi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...