Muchacz2801 Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2016 Witam. Z góry chcę przeprosić za umieszczenie mojego problemu w tym temacie ale nie miałem pojęcia gdzie to wstawić, a ten wygląda na najbardziej pasujący. Problem występuje od wczoraj - Zamrożenie ekranu i latające w górę artefakty, na początku w postaci szarych strzałek, dziś w postaci kwadratów. Wygląda to tak: Problem opisałem bardziej tutaj, gdyż pomocy szukam na obu serwisach: http://gametrade.pl/grupa/pomoc/t/prosze-o-pilna-pomoc-dziwne-problemy-z-obrazem-w-komputerze Po raz pierwszy stało się to podczas gry w League of Legends połączone z nagrywaniem streama w OBS'ie. Pokazały mi się artefakty, zgasł monitor i wróciłem do pulpitu cały i zdrowy - wtedy jeszcze nie było tragedii. Potem działo się to przy ściąganiu plików, pobierałem 3dmarka żeby sprawdzić funkcjonalność karty ale stało się to znowu i tym razem komputer przestał działać, nie reagował na nic a na monitorze skakał niebieski prostokąt "check your cable signal". Tym razem wyskoczyły mi artefakty już przy samym włączeniu systemu, podczas robienia swojej amatorskiej gry stało się właśnie to co na filmiku i tym razem po 5 minutach istniało to dalej, dlatego miałem okazję to nagrać. Oczywiście zresetowałem komputer bo nie mogłem nic innego - teraz komputer nie widzi w ogóle monitora (jest obraz, ale samego monitora nie widzi menadżer urządzeń wgrany w system po inne programy). Karta graficzna jest czytana, ale podpisana jako "zatrzymana z powodu zaraportowanych problemów (kod 43)". Na początku korzystałem ze sterowników na płytce z 2011 roku. Usunąłem je i pobrałem najnowsze - na obu dzieje się to samo i to coraz częściej. Łącznie mam 3 wersje sterowników, na płycie 2 i najnowszą z internetu - jedną. Może ktoś z was wie co może z tym być? Komputer śmigał przez tydzień i nagle wszystko się rozpada. Mój zestaw to MSI gtx 560ti twinfrozr II phenom II X4 965GA-880GM-USB38gb ram 1333mhz ZASILACZ BEQUIET 620W Windows 7 home premium 64-bit. W razie złego działu proszę o przerzucenie go do odpowiedniego zamiast usuwania, jest to dla mnie bardzo ważne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2016 Nic nie wykombinujesz, grafika do wymiany i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2016 Karta graficzna ---> trup. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider22 Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2016 Pozostaje podgrzanie GPU opalarka lub lutownica na gorące powietrze może odratujesz ją ale nie licz na trwały efekt :) ewentualnie reballing GPU ale koszt przekracza wartość karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2016 Nie ten dział... Grafa złom... Litości... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muchacz2801 Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2016 A ja wam napiszę co mi pomogło i szczena wam opadnie, chociaż większość na pewno nie uwierzy. Zgadnijcie co wyłączyłem żeby tego nie było po prostu zgadnijcie j####y wyświetlacz. Zamiast "bąbelki" ustawiłem "brak" i nic się nie dzieje, o co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2016 Masz na myśli wygaszacz? IMHO nie na długo odżyła ta karta, no ale życzę Ci żebym był w błędzie. :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muchacz2801 Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2016 Tak mam na myśli wygaszacz. Mam nadzieję, że pożyje jak najdłużej. Nie sądziłem w ogóle, że taka głupota może powodować tyle chaosu, wybaczcie za zabieranie czasu i dzięki za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...