cryt Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2016 (edytowane) witam, problem polega na tym, że od dzisiaj po włączeniu jakiejkolwiek gry ekran "dzieli się na pół" - http://i46.tinypic.com/2lt6ckh.jpg ( cos takiego ) + pojawiają się paski poziome i pionowe i komputer sie po chwili zawiesza i bluescreen. karta dokładnie to gigabyte radeon hd 6870 oc, nie była nigdy podkręcana, jeden monitor jest podłączony przez hdmi a drugi przez przejściówką vga na dvi, na obu jednocześnie pojawiają się artefakty i dzielą się na pół jak na tym obrazku wyżej w linku więc nie jest to problem któregoś z monitorów Karta działała jakieś 5/6 lat bez żadnych problemów Chciałbym się dowiedzieć czy można to jakoś naprawić czy raczej czas kupić nową kartę ? mogę podać reszte podzespołów jesli sie to do czegos przyda temperatura w gpu-z to 60C podczas nie robienia niczego, nie sprawdze ile jest w grze bo odrazu dzieją się cuda której wyżej opisałem tylko mogę dodać że odrazu po włączeniu gry przed kilka sekund kiedy działa podskakuje momentalnie użycie gpu z 0% do 100% Edytowane 4 Maja 2016 przez cryt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2016 Spróbuj najpierw wywalić stery. http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html Potem zainstalować od nowa. Jak nie pomogą same stary to ja myślę, ze tutaj jeszcze należałoby zrobić reinstalacje Windows, zaorać wszystko, zainstalować drivery i dopiero spisać grafikę na straty, jeśli nie pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cryt Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2016 (edytowane) hmm, dzisiaj odpaliłem kompa i jednego monitora ( tego podłączonego przez hdmi ) nie wykrywa w ogóle a drugi podłączony przez dvi działa ale tylko w trybie awaryjnym Jak próbuję włączyć komputer normalnie ( nie w trybie awaryjnym ) to wtedy wykrywa oba monitory ale oba są czarne - oba łapią sygnał ale jest czarny obraz, czy to potwierdza że ta karta zdechła czy może np bawić się jeszcze w reinstalację windowsa ? Odinstalowałem też sterowniki tym programem i pobrałem nowe ale nic nie pomogło Edytowane 5 Maja 2016 przez cryt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 Raczej tak. Sprawdzić nie zaszkodzi mimo wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...