40% Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2016 (edytowane) Cześć, Mam problem przy instalacji Windowsa 7 64bit. Przeglądałem kilkanaście tematów, ale nie udało mi się znaleźć odpowiedzi. Cała instalacja przebiega w zasadzie pomyślnie aż do końcowego momentu. Po zainstalowaniu Windowsa system przygotowuje pulpit do startu, później wyłącza się i włącza ponownie. I tu zaczyna się problem. Komputer uruchamia się do momentu aż pojawi się komunikat: "Dowolny klawisz spowoduje rozruch z dysku CD lub DVD". Jeśli nie nacisnę nic po prostu się zawiesza i nie uruchamia się dalej. Po naciśnięciu klawisza instalacja uruchamia się od początku. Z góry dziękuję za pomoc Edytowane 4 Maja 2016 przez 40% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TearfulRhino Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 (edytowane) Wiem, że to być może głupia rada, ale... wygląda mi po prostu na to, że po ukończonej instalacji z jakiegoś powodu zmienia Ci się w BIOSie kolejność urządzeń do bootowania i po prostu komputer startuje z nośnika z Instalatorem Windows (płyty DVD lub pendrive). Próbowałeś po prostu wyjąć pendrive lub płytę z instalką Windowsa? Wtedy nie powinien wyświetlić się instalator. Jeśli już, to ewentualnie powinien pojawić się inny błąd. Możesz też wejść do BIOSu i sprawdzić kolejność bootowania urządzeń - upewnij się, że dysk, na którym instalujesz Windowsa jest ustawiony jako pierwszy. Edytowane 6 Maja 2016 przez TearfulRhino 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...