Czarass Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 Witajcie, Kupiłem polecany przez PurePC zestaw za 3k (płyta główna z propozycji alternatywnej , ale w wersji ddr3 Gigabyte GA-B150M-D3H DDR3 i ram HyperX Fury Black 8GB [1x8GB 1600MHz DDR3 CL10DIMM] , proc: Intel Core i5-6400 ) , Komputer udaje się uruchomić co trzeci raz, bardzo często płyta wydaje 5 długich sygnałów i się restartuje. RAM przekładałem, bez rezultatu... wyciągałem również kartę graficzną próbując na wbudowanej ... Miał ktoś problem z tą płytą główną ? Dzięki za odp i pozdrawiam Adrian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 5 short beep :CPU error - sam składałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarass Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 5 short beep :CPU error - sam składałeś? wg mnie jest to 5 long beep , identycznie jak tutaj : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 Taki sygnał z płyty powinien oznaczać błąd pamięci RAM (albo moduły albo gniazda albo piny w sockecie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarass Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 Najgorsze że jak się uruchomi to działa normalnie ... system się postawił, RAM zmieniałem miejscami i nadal co drugie uruchomienie piszczy :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 (edytowane) Sprawdź czy nie masz powyginanych pinów na których siedzi CPU. Zobacz też, jak Adashi radzi, czy masz dobrze dociśnięte ramy. Edytowane 6 Maja 2016 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 Większe wolty daj może na RAM oraz VCCSA wyższa na próbę. W każdym razie to powinno być w jakiś sposób bardziej związane z RAM niż z płytą jako taką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 ale w wersji ddr3 Gigabyte GA-B150M-D3H DDR3 i ram HyperX Fury Black 8GB [1x8GB 1600MHz DDR3 CL10] a kto taki szrot wybrał? :zonk: po to są gotowe polecane zestawy aby jak się ktoś nie zna juz ich nie ulepszał może jeszcze trzeba nowszy bios wgrać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarass Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2016 Update BIOSu i temat załatwiony, dzięki wszystkim :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...