::snoopy:: Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2016 (edytowane) Używam Windows7 64bit home i chciałem zrobić obraz systemu całej partycji systemowej aby w razie sytuacji awaryjnej móc wszystko szybko przywrócić. Ciekawostka: do tej pory nigdy w swojej karierze nie skorzystałem z tego typu kopii. Wszystko było by dobrze ale domyślnie zaznacza mi też drugą partycję E: z dysku HDD jako dysk systemowy w kopii a ja tego go nie chcę, gry w sumie tam są poinstalowane. Sytuacja wygląda tak: Świeży obecny system instalowałem na SSD na jednej partycji, a stary HDD został sobie jak był, ze starą instalką Windowsa7 na jego pierwszej partycji. Nic nie było formatowanie po dodaniu SSD tylko litery dysków z HDD poprawione. Dla jasności pokazuje screen z AOMEI: Edytowane 8 Maja 2016 przez ::snoopy:: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2016 Może spróbuj Ghosta albo Acronisa . Jak sprzęt z podpisu to Ghost powinien działać , w pracy używamy Ghosta do tego i działa pięknie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2016 (edytowane) Tak więc sugerujesz że lepiej wybrać inne programy do backupu niż to co oferuje system? Wolę jakieś freewareowe oprogramowanie. Czy partycję zastrzeżoną rozruchową 100MB-ową też robić jej backup? Edytowane 8 Maja 2016 przez ::snoopy:: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...