NostradamuSek Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2016 (edytowane) Jak w temacie. Proszę o nie sugerowanie się max ceną, a raczej standard jakość zdjęć/cena. Dobrze jakby miał "jasny obiektyw", ale, że nie do końca znam się.. Typy podam później, by nie zaciemniać propozycji. Kupuje za własne pieniądze komunijne... ale może po cichu coś dołożę, jak będzie naprawdę warto. Edytowane 11 Maja 2016 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2016 1. Co lubisz/cenisz w aparatach? Ja np. muszę mieć wizjer i AE-L 2. Jakiego typu zdjęcia robisz/chcesz/przewidujesz robić? jasny obiektyw, to obiektyw o możliwie największym otworze przesłony. Typowo (w rozsądnym budżecie), obiektywy stałoogniskowe. Bez zoom. Czy wiesz, dlaczego chcesz taki? Bo przy tym budżecie, to jakiś bezlusterkowiec - kompakt z wymienną optyką. Jak dołożysz trochę, może jakiś entry level Olympus PEN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2016 Dzięki Dijkstra. Chłopak ma Canona EOsa 6 To dla 9-latki, nie dla mnie. Tak, że maks łatwość obsługi i w miarę okiej zdjęcia. Budżet obniżyłem do 500zł +200, o ile warto. Wiem, nie ma się co w tej cenie zbytnio zastanawiać, niech się uczy. Sony DSC-WX220 Canon IXUS 275 HS Nikon COOLPIX S7000 Już prawie chciałem Canon PowerShot S200 - ale za drogi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2016 Dobra, jednak padło na .. Canon EOS 1200D body + obiektyw 18-55 ... na początek powinno jej wystarczyć. Chcesz rozśmieszyć Boga, zaplanuj coś, hahaha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...