katisun Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2016 Witam Posiadam router LTE D-Link DWR-921 w T-mobile. Mieszkam w domu jednorodzinnym i mam problem z zasięgiem tego routera. Jeśli router jest na piętrze to na parterze jest słaby zasięg. Myślę o dwóch opcjach:1. Kupno nowego routera LTE z lepszym zasiębiem 2. Kupno tradycyjnego routera i podpięcie do D-Link-a Jakie rozwiązanie proponujecie ? Budżet to 500zł Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2016 Tylko opcja numer dwa. Najlepiej po kablu na drugi poziom i tam ustawienie jako ap. Jeżeli kabel nie wchodzi w grę to power line zamiast kabla. Żadne (w założonym budżecie) rozwiązanie WiFi się nie sprawdzi. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katisun Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2016 Dzięki za radę , jeszcze jedno pytanie. Czy warto w moim przypadku inwestować router AC czy może routery N będzie wystarczający? Czytałem na necie opinie i różni ludzie różnie piszą = ciężko wyrobić sobie opinie. Jaki router polecacie w budżecie do 500 zł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2016 Ja na Twoim miejscu brałbym tp link wr841n, za 69 zł widziałem w mediaexpert. Zasięg ma dobry. Do tego jakiś dobry power line jeśli nie możesz kablem połączyć obu urządzeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2016 A nie lepiej po prostu zwykły range extender? Wpinasz to do gniazdka gdzie Ci pasuje, klikasz w jeden przycisk i po sprawie. Wszystko robi się z automatu. Można pomyśleć też nad zmianą anten. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2016 Używasz, że polecasz? Miałem z tym styczność i po prostu wszystko co jest oparte o WiFi można sobie darować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katisun Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2016 Dzięki za pomoc. Ostatecznie setup wygląda tak: Na dole w garażu router LTE D-Link DWR 921 ( podpięty 15m tabla to anteny dual na dachu ) Do góry TP-Link wr841n. Oba routery spięte kable LAN.Teraz zasięg do góry i na dole jest zadowalający. Uwaga dla ludzi planujących kupić router LTE D-Link DWR 921:Na bazie 5 miesięcznego doświadczenia stwierdzam że router bardzo dobrze zbiera sygnał LTE ale jego wysyłanie WiFi jest słabe.Może wynika to z faktu że jego 2 duże zew anteny służą to odbioru LTE a antena WiFi jest wbudowana w obudowanie ( ale to tylko domysły ). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...