Skocz do zawartości
wojcise

Wymiana karty graficznej

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka mam taki zestawik i3-4150 i gt 740 Płyta główna ASRock H81M S1150 H81 

Obudowa Zalman T4 - USB 3.0 - czarna  Zasilacz Chieftec GPA-400S8 (80+) 400W

Tak jak w temacie da rade osiągnąć w csie 120fps stale ?

Kumpel mi mówił żeby kupic to https://www.morele.net/inventory/info/7rH226/ ale ja sie nie znam na tym możecie poradzić co kupić i czy da radę osiągnąć 120fps stale bez spadów w smoke itd?

Budżet: 650zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GTX 750Ti w takiej cenie jest nieopłacalny.

Twoim targetem o ile byłbyś skłonny delikatnie naciągnąć budżet powinien być GTX 950 nowy lub używany.

Dość dawno przestałem być specem od cs'a, ale 750Ti chyba obecnie powinna także bez problemów dać w miarę stabilne 120fps, tyle że jest nieopłacalna w parametrze cena/wydajność. Niemniej jednak piszę to z głowy, a nie z praktyki, czyli nie jest to za dużo warte, tak że poczekaj na kogoś kto gra obecnie na tej karcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekaj jeszcze trochę czasu. Wyjdą nowe GTXy od Nvidii to starsze modele powinny pójść z ceną w dół. A na chwilą obecną jak coś na naciągnął bym minimalnie budżet i kupił tę kartę. https://www.morele.net/karta-graficzna-asus-geforce-gtx-950-strix-2gb-gddr5-128-bit-2xdvi-hdmi-dp-box-strix-gtx950-dc2oc-2gd5-gaming-767214/   . Do CS Ci bezproblemowo starczy a i nowsze gry też będą w przyzwoitej wydajności działać. Dodatkowym plusem tej karty jest to że w spoczynku działa w pełnej pasywce. Więc jak nie grasz to nie masz hałasu :) 

Edytowane przez Kamilo010101

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi