Kamilo010101 Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2016 Witam ! Zamówiłem dysk SSD HyperX Fury 240GB . Obecnie posiadam jakiegoś zwykłego HDD. Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób mogę przenieść system z dysku HDD na dysk SSD tak aby bym czytany jako systemowy. Dysk SSD chciałbym mieć na system i jakieś najważniejsze programy a dysk HDD jako magazyn danych. Posiadam oryginalnego Windowsa 10. Posiadam płytę Gigabyte GA-B85M-D3H. Z góry dzięki i Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2016 1. Jak najszybciej odwołaj zamówienie na ten SSD a jak już wysłali to poczekaj aż dojdzie i potem go zwróć . Te dyski to tragedia wydajnościowa . A co do tytułowego pytania - można to zrobić na wiele sposobów , choćby softem od producenta , choć nie wiem czy Kingston dodaje jakiś soft do migracji . Z innych narzędzi możesz użyć Clonezilli lub Acronis True Image . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilo010101 Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2016 OK. Jak mówisz że te dyski to tragedia wydajnościowa to co byś mógł polecić tak do 300zł max ? A zamówienie zaraz będę anulować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcoon84 Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2016 Jeżeli 240GB to w tej cenie SanDisk SSD Plus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okrej Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2016 299 zł kosztuje 256 GB Plextor M6V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2016 GOODRAMy spisują się świetnie. Testów nie czytam od lat ale montuję różne dyski i goodramy są całkiem niezłe. paragon parition manager 12 przeniesiesz win, za pomocą płytki z softem, wykonujac kopie 1:1 dysku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...