Skocz do zawartości
dan_kru12

Źle zaladowany Windows

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku dni nie mogę włączyć laptopa ,ponieważ wyskakuje mi napis : Windows został źle zaladowany ... Nie wiem co z tym zrobić ... Próby ponownego uruchomienia ,kończą się wyskoczeniem możliwości naprawy ( które nie działają ...) Jak to naprawić ? Czy konieczny jest reset? Nie chciałbym stracić danych ( których przez moja głupotę nie zagrałem na przenośny nośnik ) co z tym zrobić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tryb awaryjny masz w każdym Windowsie .

Gorzej z dostępem do niego - jak ci system padł to ciężko będzie włączyć TA , domyślnie klawisze F2 i F8 ( F8 odpowiada za dostęp do zaawansowanych opcji rozruchu , w tym trybu awaryjnego ) są niekatywne w Win 8/8.1

Możesz spróbować wcisnąć F8 podczas startu ale jak wcześniej ich nie aktywowałeś to nic z tego nie będzie .

Jak masz płytę z systemem to możesz spróbować dostać się do TA za pomocą  środowiska odzyskiwania systemu Windows .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serio? Proszę Klik!

Nie podałeś kompletnie żadnej informacji po której można by zidentyfikować problem i jeszcze pytasz jak wejść w tryb awaryjny. Ehh

Najprościej dla Ciebie to pobrać ISO ze stronki MS, zrobić bootowlny pendrive i z niego odpalić tryb awaryjny czy nawet spróbować automatycznej naprawy.

EDIT: Tutaj masz linki

Edytowane przez Bonusso3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi