XXsebixXX Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2016 (edytowane) Witam. Otóz mam problem z pamięcią ram w moim komputerze. Podczas gdy odpalam jakąkolwiek grę (CS GO, MINECRAFT ) pamięć ram mi sie zapycha do fulla co powoduje ogromne lagi ścinki co 0.5 sec i spadki fps, a czasami nawet samoistne zrestartowanie się komputera. Proszę o pomoc, gdyż jest to bardzo uciążliwe. Tutaj 1 screenshot: https://scr.hu/M3Knj2 Specyfikacje PC: Windows 10 Pro 64bit I7 4790k 4.4 GHZ Gtx 970 gigabyte g1 8 gb ramu (2x4) Corsair Vengeance 2400 mhz cl 12 Gigabyte z97x-gaming 3 SilentiumPC 600W Vero M1 80Plus Edytowane 15 Maja 2016 przez XXsebixXX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2016 posortuj kolumny to bedzie widac co zapycha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XXsebixXX Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2016 1 kolumna jest posortowana więcej na raz sie nie da. Jest pokazane na ss'ie że origin(198mb) najwięcej zżera potem java(152mb) i SHU(137mb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2016 javaw.exe nie zjada tam 1,3GB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XXsebixXX Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2016 java.exe to inaczej minecraft. Podczas gdy robiłem tego ss'a miałem mck'a włączonego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2016 Zobacz w Menedżerze Zadań, zakładka szczegóły - może tam zauważysz, co zjada ram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XXsebixXX Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2016 (edytowane) W zakładce szczegóły, nic nie wskazuje na to aby zjadało mi ram. Na ogół zauważyłem gdy włączam komputer, wyskakuje logo biosa i jest takie 1 piknięcie "pip" nie wiem czy ono powinno występować. No i jeszcze restartowanie się każdej funkcji jaką włączyłem/wyłączyłem w biosie lub samej wersji biosu tzn. instaluje najnowszą wersje biosa f8d to po kilku uruchomieniach komputera bios wraca do wersji f6, i wszystkie zmiany które wprowadziłem oczywiście też znikają. Czasami jest tak że samo logo biosa mi się wyświetla przez minute i nic się nie dzieje. Nie mam pojęcia co jest grane z tym komputerem. Edytowane 17 Maja 2016 przez XXsebixXX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...