Skocz do zawartości
bocian2432

Cichy zasilacz do i5-4690k OC + 7970

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

mam pytanie odnośnie wyboru zasilacza do mojego komputera - aktualnie mam Corsaira GS800 który niestety popiskuje, co strasznie mnie denerwuje. Dlatego najważniejszą cechą nowego zasilacza ma być cisza, stąd celuje w Be Quiet. Ostatnio wyszła nowa seria Pure Power 9, jednak po recenzjach jakie znalazłem w internetach naszły mnie wątpliwości. 

Podsumowując prosiłbym o pomoc w wyborze zasilacza pod te kryteria:

1. Cisza (ma nie piszczeć i nie szumieć głośno wentylatorem).

2. Moc do uciągnięcia i5-4690k OC + 7970 GHz (swoją drogą słyszałem że 550W starczy do tego celu? - w przyszłości wymienię kartę na coś pokroju gf 970 może nawet 1070 albo radeona 390, nie rozważam żadnego SLI / CF)

3. Najlepiej modularny / semi-modularny (a jakby były płaskie czarne wiązki to byłby miód malina).

4. Cena bliżej 300 niż 400zł :D

5. Wyższe certyfikaty 80+ nie interesują mnie (mile widziane, aczkolwiek nie jest to dla mnie żadne kryterium, 80+ bronze styknie).

6. Mile widziana dłuższa gwarancja.

Wiem, że do tej pory najlepiej podchodzi mi pod te kryteria Be Quiet Pure Power 9 600W, jednak czuje że to niezbyt optymalny wybór. Od biedy Pure Power L8 630W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi