elminsterr Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2016 Witam,Mam trochę nietypowe wymagania co do pendriva. Potrzebuję go na różne programy bootowalne do uruchamiania komputera. W związku z tym może być taki o małej pojemności. Właściwie wystarczyłby 4 GB, ale teraz już chyba takich rozmiarów się nie opłaca kupować, prawda?Co na tą chwilę możecie polecić w tak małym rozmiarze, jak 4 GB lub 8GB? Ostatnio próbowałem komputer odpalić z karty SD poprzez taki czytnik czytnik kart USB z Allegro, ale to trwało wieki. Z płyty CD odpaliło po 1 minucie, a z karty SD po 5 minutach ciągle wczytywało... i dałem sobie spokój.W nowym komputerze nie będę miał napędu optycznego, dlatego muszę kupić pendrive USB, który mi go zastąpi, aby bootować Acronisa lub narzędzia do tworzenia partycji itp.Co możecie polecić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2016 Jak ma być szybki to pare 32-64GB modeli znajdziesz. 4GB? To już chyba z odpadów robią.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elminsterr Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2016 Jak ma być szybki to pare 32-64GB modeli znajdziesz. 4GB? To już chyba z odpadów robią.. W takim razie jaki szybki 32GB usb 3.0 pendrive byś polecił? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2016 7 maja zadałes pytanie w odpowiednim watku. Przewinięcie maks do dwóch stron wstecz dałoby ci odpowiedź. Model przez wielu polecany wraz ze screenami. Podpowiadam, kluczowa jest tu dobra jak na pen wydajność w zapisie 4k. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2016 Ja polecę małego i sprawdzonego Transcenda JetFlash 710, ma chyba najlepszą relację cena/pojemność/prędkość No i jest malutki oraz aluminiowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elminsterr Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2016 Dzięki, bardzo ładny. Właśnie jego kupię. :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2016 50zł kosztuje 32Gb w empiku więc masz darmowy odbiór. Tanie to jest jak barszcz i działa bardzo fajnie. Dla mnie osobiście on jest za malutki, idealna byłaby wersja 520, która jest dłuższa ale niestety wydajność to nędza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...