matibp Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2016 (edytowane) Witam, czy na procesorze AMD Phenom x3 8650 można odblokować 4 rdzeń? Jeśli tak to jak to zrobić. Płyta główna: Gigabyte ga-m720-us3 Edytowane 17 Maja 2016 przez matibp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterka Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2016 Z tego co pamiętam Phenomów I nie można odblokowywać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2016 Phenoma G1 ponoć dało się odblokować ( tak twierdzi google ) ale jeszcze o tym nie słyszałem - przynajmniej tutaj na forum . Choć w tym przypadku odblokowanie 4 rdzenia to gra warta świeczki, wydajności za bardzo to nie podniesie , pomijam sam fakt czy 4 rdzeń jest w ogóle sprawny . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matibp Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2016 Bo nie wiem ale taki problem że w niektórych grach(EU4,FIFA 16) jest błąd 0xc000007b który jak myślę jest spowodowany 3 rdzeniowym procesorem. Z tego co wiem to moja płyta od gigabyte jest na stronie benchmark i da rade odblokować jeżeli sprawny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2016 Bo nie wiem ale taki problem że w niektórych grach(EU4,FIFA 16) jest błąd 0xc000007b który jak myślę jest spowodowany 3 rdzeniowym procesorem. Z tego co wiem to moja płyta od gigabyte jest na stronie benchmark i da rade odblokować jeżeli sprawny. Błąd 0xc000007b związany jest z uszkodzeniem lub brakiem niektórych składników pakietów Visual C++ - pomóc powinno odinstalowanie wszystkich i ich ponowna instalacja. Ewentualnie może ci jakiś brakować - w systemie 64-bit powinny być obie wersje - 32 i 64bit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matibp Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2016 Nie wiem ale prubowałem istolować te składniki ale bez skudku, może to pzez ten procesor albo przez coś innego :/ Jak miałem WIN 7 było lepiej ale teraz na 10 to ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...