Gość pablo27 Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2016 w końcu jakis głos rozsadku bo nawet nie zuwazy tych 100 czy 200 MHz ale nie ma to jak się łudzić 4,6 :banana: Zgadza się Panie Tesel. Ja jak podkręcę swój procesor na 4500 to przy karcie gtx970 nie widzę w grach różnicy. Może coś podkręcanie daje przy mocniejszych kartach graficznych,lub konfiguracjach sli. Między 4,5 a 4,7 różnicy nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tleilax Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2016 Pierwszy raz będę podkręcał, więc mało jeszcze wiem o tym. Dużo recenzji Extreme 4 daje 4.6GHz jako górny próg na tej karcie, dlatego tak się do OC odnosiłem. Co powiecie o tych zasilaczach: Be Quiet! Straight Power 10 Corsair SF600 Oba 600W i 80+ Gold, akurat tak w cenie żeby razem z Extreme 4 nie przekroczyć budżetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokakoala Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2016 (edytowane) Kup ten i po problemie: https://www.morele.net/zasilacz-seasonic-ssr-650rm-650w-80-plus-gold-ssr-650rm-521256/ Gold, modularny, mocniejszy i z referencyjnej firmy. Najlepsze zasilacze Corsair-a i nie tylko, to te, które robi Seasonic. Z Be Quiet-em i Corsair-em, jest tak, że wszystko zależy od tego jaki producent go wygonał. Więc zamiast szukać modelu Corsair wyprodukowanego przez Seasonic-a, kup Seasonic-a. Tak wygląda z drugiej strony: http://www.amazon.com/SeaSonic-650-Watt-CrossFire-Certified-SSR-650RM/dp/B00918N4A0 Edytowane 21 Maja 2016 przez kokakoala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pablo27 Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2016 BeQuiet Straight Power10 600w to bardzo dobry zasilacz. Tak jak Kokakoala napisał,Seasonik to zasilacz z górnej półki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tleilax Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2016 Nie no Panowie 650W mi nie potrzebne. W SIL/Crossfire na pewno iść nie będę. Jak pisałem chce kupić GTX 1080, albo jego odpowiednik radeona i siedzieć na nim tylko. Więc jeżeli ten corsair który wybrałem jest wystarczający to przy nim zostaje, jak nie to BeQuiet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pablo27 Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2016 Weź Straigt Power10 600w,bo jest tańszy. :mellow: Jeżeli oby dwa zasilacze są takiej samej mocy z takimi samymi zabezpieczeniami,oraz oby dwa posiadają taki sam certyfikat sprawności certyfikat sprawności 80+GOLD,to są porównywalne. https://www.morele.net/zasilacz-be-quiet-straight-power-10-cm-600w-bn235-665989/ https://www.morele.net/zasilacz-corsair-sf600-600w-cp-9020105-eu-868455/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokakoala Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2016 Weź Modecom Feel "bo jest tańszy". Ja wypadam z tego tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tleilax Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2016 Weź Straigt Power10 600w,bo jest tańszy. :mellow: Chodziło mi o CS550M. Weź Modecom Feel "bo jest tańszy". Ja wypadam z tego tematu. Zrobiłem zamieszanie o ten zasilacz przez to, że nie podkreśliłem że w SLI/Crossfire nie idę, więc sorry. Wychodzi że startowy zestaw był spoko. Dzięki wszystkim za pomoc i rozjaśnienie tematu OC. Będę zamawiał w przyszłym tygodniu, więc cały czas mogą zajść jakieś zmiany, ale raczej nie na zasilacz 650W. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokakoala Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2016 To był komentarz do Pablo, w ogóle tego gościa nie słuchaj. Zasilacz to nie tylko cyferki, tylko jakość komponentów i ich implementacja. Co za tym idzie, jakość prądu podawanego. Czysty prąd i stabilne napięcia, tego chcesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tleilax Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2016 (edytowane) Przepuściłem sobie ten build przez http://outervision.com/b/rFjx2D (OC wdałem na oko) Wyszło że komp będzie potrzebował 487W, a w polecanych dawali EVGA SuperNOVA GS 650. Z tego co patrze to kosztuje 460zł, więc cenowo jeszcze wcisnę. Sam patrzyłem jeszcze Corsair RM650X i tego Bequiet co poprzednio. PS. Wiem pisałem, że 650W odpada, ale co zrobić jak kalkulator pisze że 550W ledwie starcza, a na morele 600W gold+ jest tylko 5 i to w cenach 650W. Edit. Zmieniłem link kalkulatora, żeby wyświetlał co tam powpisywałem(OC na oko powtarzam). Skłaniam się do Corsaira bo ma 10lat gwarancji, a EVGA tylko 5. Edytowane 23 Maja 2016 przez Tleilax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...