Piotr3k1 Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2016 Witam, zastanawiam się miedzy: Lenovo 500s 13,3" http://www.x-kom.pl/p/303530-ultrabook-133-lenovo-ideapad-500s-13-i5-6200u-8gb-500-bialy.html a Acer V3-372 http://www.x-kom.pl/p/292322-notebook-laptop-133-acer-v3-372-i5-6267u-8gb-500-fhd-iris.html Na korzyść lenovo przemawia to, że jest trochę tańszy i ma podświetlaną klawiaturę.Z drugiej strony na korzyść acera to, że ma lepszy procesor i tu pytanie czy w przypadku moich zastosowań odczuje różnicę? Acer ma też dwa sloty na pamięć ram którą można w późniejszym czasie rozbudować. Tylko czy reszta podzespoły nie będzie za słaba ? No i usb-c 3.1 Kompletnie nie wiem który mam wybrać oraz czy opłaca się dołożyć 150zł do acera? Może ktoś ma jakieś doświadczenie z tymi komputerami? Ewentualnie mógłby polecić jakiś inny model godny uwagi? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmk Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2016 (edytowane) Z lepszym wykonaniem od nich obydwu dostałbyś:Lenovo E31-80 i3-6100U/8GB/240/7Pro64 FHD IPS Lenovo E31-80 i5-6200U/8GB/500/7Pro64 FHD IPS tutaj druga opcja z mocniejszym procesorem, ale bez dysku SSD. Do rozbudowy w przyszłości o takowy, chociaż wersja nr 1 z i3ulv skylake'a który jest bardzo przyzwoitym procesorem i z dyskiem SSD byłaby najoptymalniejszą dla Ciebie opcją do pracy biurowej. Dysk SSD przyniesie znacznie większy komfort codziennej pracy. Matryca FullHD IPS matowa dobrej jakości (IPSy to najlepsze matryce w laptopach). Ramu rozbudowywać nie będziesz musiał z pewnością przy takim zastosowaniu. W cenie zestawu masz jeszcze oryginalny system operacyjny wartości osobno ~400zł wersji OEM, z możliwością darmowej aktualizacji do win 10. Edytowane 22 Maja 2016 przez wmk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmk Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2016 (edytowane) Acer v3 w nowszej odsłonie jest dobrze wykonany lepiej jak jego starsza odsłona (co można powiedziec ze Lenovo wypada lepiej), lecz od nowszej odsłony nie wypada lepiej. 1. Lenovo z serii E jest lepiej wykonany od tych powyższych modeli jak już wspomniałem, stylizowany na thinkpadach z serii E, nie jest to jedynie moja opinia ale osób mających pojęcie o tych sprzętach. Acer w nowszej odsłonie to nic więcej jak odświeżona matryca czy podzespoły ale nie wykonanie. Tutaj jest link do recenzji lenovo: http://laptopmedia.com/review/lenovo-e31-notebook-review-affordable-doesnt-necessarily-mean-poor-quality/ 2. Wypowiedziałeś się już odnośnie swoich propozycji. 3. Naucz się w końcu pisać tak żeby ktoś coś z tego rozumiał bo chyba na tym to polega. Edytowane 22 Maja 2016 przez wmk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmk Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2016 Te modele są wykonane wręcz identycznie. Całość plastikowa, pokrywa częściowo aluminiowa. W rezultacie i tak jest gorzej wykonany od lenovo e31-80, o którym już wspomniałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...