DaM Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Witam Mam zamiar zmienić cooler na coś bardziej wydajnego(mam zwykłego Titana) bo proc na tyle co w podpisie grzeje się na ponad 65C mam do wyboru coolery spire: 1.FalconRock II 2.SkiveStream W teście na PCLab ten 2 jest bardziej wydajny mimo mniejszego wentyla. Mógłbym też do tego RockII przełożyć wentyl od Titan przez co byłby chyba bardziej wydajny. Pomóżcie mi jestem tu początkujący przejrzałem archiwum tego forum i nie znalazłem prawie nic o tym Skive Stream. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Najlepszym wyborem jest tylko i wylacznie z Spite FR I or FRII a co do tego przekladania wentylatorka na radiator np FRII to raczej bedziez mial gorsza wydajnosc niz na orginalnym od Spire, z tego co mi sie wydaje masz tego titana ktorego przeplwya powietrza jest w granicach 20-23 CFM, a ktory kreci sie bodajze 3500 rpm a ten spire kreci sie 2200 rpm a ma przeplywa w granicach 28 CFM, jezeli juz chcesz cos naprawde wydajnieszego w tej cenie to poszukaj FalconRock I kreci sie okolo 2700 rpm a ma przeplywa troche ponad 35 CFM, do tego jakas dobra pasta termoprzewodzaca i jazdaa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Witam Mam zamiar zmienić cooler na coś bardziej wydajnego(mam zwykłego Titana) bo proc na tyle co w podpisie grzeje się na ponad 65C mam do wyboru coolery spire: 1.FalconRock II 2.SkiveStream W teście na PCLab ten 2 jest bardziej wydajny mimo mniejszego wentyla. Mógłbym też do tego RockII przełożyć wentyl od Titan przez co byłby chyba bardziej wydajny. Pomóżcie mi jestem tu początkujący przejrzałem archiwum tego forum i nie znalazłem prawie nic o tym Skive Stream. do twojego procka to tylko i wylacznie jednostki z miedzianym radiatorem.Jak chcesz cos dobrego i taniego to kup Evercool'a CUD-725,bral udzial w tescie na pclab.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 FR 2 bez problemu ciągnie A 2500+ więc nierz jego. sam chciałem go kupić ale znalazłem miedzinaegi titana w tej samej cenie, nawet tańszego. titan ma gorsze wentylatory, ten co ja kupiłej jest błyszczący jak chromowany ale ma przepływ ok 20 CFM, FR I ma prawie 30. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaM Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 do twojego procka to tylko i wylacznie jednostki z miedzianym radiatorem.Jak chcesz cos dobrego i taniego to kup Evercool'a CUD-725,bral udzial w tescie na pclab.plAle w tym teście na PCLab Cooler SkiveStream jest minimalnie gorszy od tego CUD-725 różnica 1C z tego co mi sie wydaje masz tego titana ktorego przeplwya powietrza jest w granicach 20-23 CFM, a ktory kreci sie bodajze 3500 rpmTen titan ma ok 37CFM i kręci sie z prędkością 3200rpm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...