daniolish Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2016 Witam Mam taki nie tyle problem co zagwozdkę. Otóż w niektórych grach miałem mało fpsow (tak 20-30) co mnie zastanowiło. Ale spojrzałem na zużycie cpu w czasie grania i wszystko sie wyjaśniło otóż taki most wanted 2012 używał 10-15%. A crysis 3 lub bf3 20% - w mad maxie już mam 60fps i zuzycie 50-60% (kiedyś było o ile dobrze pamiętam normalnie) Ogarnia ktoś o co chodzi? (sorki jeśli nie ten dział) Xeon x5550 16gb ram R9 280x (ogólnie to hp dl180 g6 xd) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2016 A nie wpadłeś na monitorowanie obciążenia grafiki? Bo to ona odpowiada za generowanie obrazu... 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniolish Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2016 Karta chodzi normalnie - powyżej 50% w zależności od ustawień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2016 To może zacznij od podania tytułów w których masz mało fps i sprawdzenia jak te gry nie lubią się z 280x na niewiadomo jakich sterownikach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2016 (edytowane) Jeśli gra nie potrafi używać równolegle wielu rdzeni, to na wielordzeniowym CPU mogą być przypadki typu "CPU użyty w 25%, a gra skacze, bo blokuje ją CPU" :) (może być tak w przypadku Most Wanted - sprawdź daniolish jak ta gra radzi sobie z użyciem wielu wątków) Edytowane 27 Maja 2016 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...