AgataLala Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2016 Witam, chciałam dorzucić trochę ramu, do komputera który ponad rok temu składałam nie kierując się żadną logiką. I teraz nie mam już pojęcia, ram o jakiej częstotliwości do niego wrzuciłam. Coś mi świta, że to mogło być równie dobrze albo 1600MHz albo 1866MHz. Trochę pogooglałam i internety powiedziały, że mam to sprawdzić programem o nazwie: CPUID CPU-Z Jednak za nic nie jestem w stanie pojąć jak z tego co wyświetla na temat ramu ten program mam odczytać częstotliwość. Znam angielski na tyle by wiedzieć że Frequency to częstotliwość. Ale, te NB Frequency to nie częstotliwość mostka przypadkiem? A DRAM Frequency? Jest sporo niższe od tego czego się spodziewałam...Pomógłby ktoś z was jak zinterpertować wyniki z mojego obrazka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2016 DRAM Frequnecy to właśnie taktowanie ramu . A że wyświetla 2x mniejsze wartości to prawdidłowo - poczytaj sobie o tym jak pracuje pamięć typu DDR i jakie ma taktowania . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2016 (edytowane) zrób jeszcze fote z zakładki spd cos ten ram nisko chodzi Edytowane 25 Maja 2016 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2016 + cpu + mainboard jeśli oczekujesz pomocy w doborze ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2016 nb frequency też jakies takie niskie zapodaj foty ze wszystkich zakładek cpuz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...