Skocz do zawartości
Neo_x

Jak zabezpieczyc kompa?? c.d.

Rekomendowane odpowiedzi

Siema.... mam pytanko.. jak zabezpieczyc w winXP Home, zeby klikniecie prawym klawiszem na pulpit na wlasciwosci nie wyswietlalo Wlasciwosci Ekran :?: i jak jeszcze usunac Moj komputer z pulpitu zeby go nie bylo widac :?: dodam ze nie chodzi mi o prawy klawisz myszy/wlasciwosci/pulpit/dostosuj pulpit... moze ktos wie :?:

THX :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie nie ..... wystarczy prawy klawisz myszy/wlasciwosci/pulpit/dostosuj pulpit i juz jest... a ja chce zeby sie wogule nie wyswietlalo.... w szkole na win 98 wyskakuje mi takie komunikat... Administrator zabronil dostep, albo cos podobnego... a ja chce takie samo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oooo i jeszcze nastepne pytanko... dlaczego nie dziala mi UCZYN TEN FOLDER FOLDEREM PRYWATNYM.... obok niego jest okienko ktore powinno sie zaznaczyc... a w tym problem ze nie chce sie zaznaczyc.... moze ktos wie dlaczego i jak zrobic zeby sie dalo ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdaje mi sie ze w Windows Configuratorze to sie robi, u mnie w szkole jest tak samo :lol: raczej napewno w windows configuratorze bo jak zaczalem grzebac w program files to byl WIndows COnfigurator 98 i odinstalowalem go (prosil o haslo przy odinstalowaniu i podalem za pierwszym razem "szkola" i zgadlem) :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To trza pozmieniać coś w rejestrze, jest do tego też taki programik, tylko nazwy zapomniałem. Możesz sprawdzić też pooleditem, bo go jeszcze nie używałem,a może ma taką funkcje.

Dokładnie jest taki mały programik o nazwie "poledit" i z tego co sie orientuje to był od do sciągnięcia z witryny microsoftu (przynajmniej kiedyś). Nim możesz takie rzeczy robić (nie wim nic o folderach prywatnych bo takie opcje sa w zasazie w windowsie XP dgy masz NTFS.)

Problem może być w momencie kiedy będzeisz chciał te żeczy usunać. To też do tego program "Registry Polices Cleaner " ale nie wiem czy dobre napisałem :). Poza tym wiesz, miłej zabawy w administratora... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oooo i jeszcze nastepne pytanko... dlaczego nie dziala mi UCZYN TEN FOLDER FOLDEREM PRYWATNYM.... obok niego jest okienko ktore powinno sie zaznaczyc... a w tym problem ze nie chce sie zaznaczyc.... moze ktos wie  dlaczego i jak zrobic zeby sie dalo ??

a masz zainstalowany win xp na partycji NTFS?, bo chyba tylko ten system plików udostepnia te opcje zabespieczen plikow i folderow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi