skystar12 Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2016 WitamSzukam laptopa,który spełni moje oczekiwania, to jest nie interesują mnie najnowsze gry, ale wydajnośći możliwie najlepsza kultura pracy. Laptop miałby służyć do pracy w domu: office, edytory grafiki, programowanie, wirtualne maszyny.Ekran -IPS z FHD matowy, najnowszy procesor Skylake i płyta główna, która w przyszłości obsłuży dysk m.2 Samsung Pro 950. Dostanę coś do tej kwoty (3,5 k - 4k)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skystar12 Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2016 bez systemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmk Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2016 (edytowane) W takim razie: Acer VN7-592G i7-6700HQ/8GB/1000 GTX960M FHD IPS Obsługuje takie dyski, m.in. właśnie Samsung PRO 950. Ma dobrze spasowaną obudowę, matrycę FullHD IPS matową bardzo dobrej jakości parametrami, jeden z lepszym IPSów na rynku. Dobre podzespoły w tej cenie patrząc wydajnościowo, czyli procesor i7HQ 6-tej gen. Skylake, szybki ram DDR4, GTX960M z pamięcią własną DDR5 najwydajniejsza w tym budżecie. Spora ilość złączy, z szybkim USB 3.1 typu C. Zachowana dość niska waga dla tej wielkości - 2,3kg. Trochę drożej: MSI PE60 6QE i7-6700HQ/8GB/1TB/DVD GTX960M FHD IPS Mocny sprzęt także z dobrym wykonaniem o podobnymi podzespołami do powyższego Acer'a. Matryca FullHD IPS matowa. Obsługuje także dyski M.2 PCIe. Taniej: MSI GL62 i5-6300HQ/8GB/1TB/ GTX950M 2GB FHD Procesor i5HQ 4-rdzenie 4-wątki skylake, trochę słabszy od i7HQ ale reprezentujący także przyzwoitą wydajność. Słabsza karta graficzna, na pamięci DDR3, z mniejszą pamięcią własną także. No i matrycą gorszej jakości, tutaj jest TN-ka. Jednakże posiada także slot PCIe. Edytowane 27 Maja 2016 przez wmk 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skystar12 Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2016 Nie jestem pewien kultury pracy. Czy są laptopy bez zewnętrznej karty graficznej spełniające moje wymagania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmk Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2016 Kultura pracy dwóch pierwszych modeli jest dobra. Odświeżony acer (wcześniej model vn7-591g) ma znacznie lepsze temperatury wg testów od starszego modelu na hasswellu. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmk Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2016 No jakoś te testy nie świadczą o tym cudownym chłodzeniu:http://www.notebookcheck.net/Dell-Inspiron-15-7559-Notebook-Review.154635.0.html no i gdzie wyczytałeś że obsługuje PCIe? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2016 Lenovo Ideapad 700, Y700... Oba mają M.2 - ten drugi ma odrobinę mocniejszą kartę graficzną i obudowa jest trochę sztywniejsza, ale jednocześnie jest cięższy i brzydszy (w mojej opinii :)). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2016 Witam . Laptop miałby służyć do pracy w domu: czyli na wycieczki go nie bedziesz zabierał? :zonk: nie bedzie potrzeby mobilności to lepsza bedzie stacjonarka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmk Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2016 (edytowane) Ale Lenovo Y700 czy Ideapad 700 nie posiadają slotu M.2 PCIe, a M.2 SATA tylko i wyłącznie. Taki dysk jak samsung pro nie zadziała. Edytowane 28 Maja 2016 przez wmk 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obijak Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2016 (edytowane) Lenovo te nowe ma to gniazdo w/g tego recenzenta http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Lenovo-Y700-15.156795.0.html No może nie taki nowy,recenzja sprzed ponad 5 msc , Edytowane 28 Maja 2016 przez obijak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2016 (edytowane) wmk - nie twórz plotek. Problem występuje tylko w modelach z prockami AMD - te na intelach mają oba podłączenia (Sata i PCIe), więc obsłużą dowolny dysk. Szukaj modeli laptopów z oznaczeniem "ISK" - czyli duetu Intel+nVidia - obsłuży dyski w AHCI, jak i NVMe. Poniżej dowód: http://www.geektech.co.nz/lenovo-y700-samsung-950-pro Dotyczy to tylko y700-15ISK, nigdzie nie ma informacji na temat ideapad 700-15. Edytowane 28 Maja 2016 przez Dammeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmk Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2016 Wydawało mi się po uprzednich opiniach użytkowników którzy próbowali zainstalować ten dysk - że nie jest to możliwe, tak samo słyszałem o Asusie GL552VW, że dysków PCIe nie obsługuje. Tych recenzji faktycznie, nie widziałem wcześniej, być może po prostu robili to nieumiejętnie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...