Boyen Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2016 (edytowane) Witam serdecznie! Bardzo prosiłbym o ocenę mojego zestawu i ewentualne doradzenie mi co zmian w zestawie. A jeśli chodzi o sam zestaw, to będzie przeznaczony głównie do gier i do obróbek graficznych (nie na poziomie profesjonalnym). Prawdopodobnie będę podkręcał trochę procesor. W cenę (maks. 6000zł) jest wliczony monitor i obudowa. Nie dodawałem karty graficznej do koszyka, ponieważ nastawiam się na GTX'a 1070 lub ewentualnie (jeśli 1070 będzie zbyt droga (tzn. ponad 2400zł)) GTX 980/980 TI. Link do zestawu: http://www.morele.net/inventory/info/j1Nm25/ Pozdrawiam i zachęcam do oceny! Edytowane 29 Maja 2016 przez Boyen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2016 (edytowane) ram i ssdek do zmiany i może zasilacz Edytowane 29 Maja 2016 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyen Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2016 ram i ssdek do zmiany i może zasilacz Czy mógłbyś mi jakieś polecić w podobnej cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2016 ram 3200 cl 16 lub niżej zasliacz 550-500W ale ceryfikat gold ssdek coś na kosciach mlc [jest odpowiedni wątek na forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markok Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2016 Zalman jest tandetny, ja będę brał niedawno wydanego SilentiumPC Aquariusa X70W za 240zł i też Ci radzę lub coś tańszego, Zalmanem się na początku też jarałem :) Teraz są fajne pamiątki w promocji, Patriot Viper 4 16GB 2800 CL16 za 263zł, na pewno dobiją do 3000Mhz jak nie więcej, ja już przytulam je w domciu w wyczekiwaniu na cały zestaw :) Asrocka na początku też chciałem ale naprawdę przewertowałem za masą płyt głównych całą masę testów i opinii na necie polskim i zagranicznym i doszedłem do wniosku, że lepiej dopłacić te parę złociszy do MSI Gaming Pro Carbon - przegania w testach wiele dużo droższych płyt różnych producentów i w dodatku świetnie wygląda z LEDami, do obudowy z oknem jak znalazł :) Jeszcze myślałem nad Asus Pro Gaming ale właśnie MSI jest dużo lepszy od niej w testach i w dodatku teraz na płyty MSI są prezenty, za Carbona dostaniesz myszkę, podkładkę i pluszowego smoka o wartości 300zł, lepiej to bierzmy póki jeszcze się magazyny nie wyczerpały :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2016 szału ten ram nie robi - pewnie dlatego go wypychają :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyen Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2016 Na obudowę chciałbym przeznaczyć tak maks. 200zł, więc ta, o której mówisz odpada :/ ale dzięki, zastanowię się nad inną obudową, nie od zalmana. A co do do płyty głównej, to nie chcę płacić raczej więcej niż 600zł, bo raczej nie potrzebuję droższej płyty. Myślałem jeszcze o MSI Z170A Gaming M3, ale bardziej się przekonałem do ASRocka. Zobaczę jeszcze jak będzie wyglądać cena 1070 i może wtedy wybiorę tę kartę, o której wspomniałeś. A jeśli chodzi o ram, to możliwe, że się na niego zdecyduję, zobaczę jeszcze co inni o nim piszą. Dzięki za propozycje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markok Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2016 (edytowane) Czytałem zagraniczny test tego ramu to sobie go chwalili, zresztą ram nie jest jakoś drastycznie wpływający na fpsy w grach, więc za tą cenę mogli by go mieszać z błotem a i tak bym wziął, zobacz sobie tego Regnuma od SilentiumPC : https://www.morele.net/obudowa-silentiumpc-regnum-rg1w-pure-black-midi-tower-czarny-spc153-774109/ fajna dwukomorowa obudowa co powinno się przekładać na dobre chłodzenie, za niskie pieniądze. Mi się jedynie w niej nie podoba brak możliwości zamontowania wentylatorów na górze, więc tu zapodaję drugą już z taką opcją ale bez okna : https://www.morele.net/obudowa-silentiumpc-regnum-rg3-pure-black-midi-tower-czarny-spc142-773808/ Tego Asrocka przerabiałem i ma dużą wadę w postaci mocno skaczących napięć przy podkręcaniu procka, naprawdę dopłacając 40zł dostaniesz prezenty o wartości 300zł, zły deal ? Cena płyty po odliczeniu prezentów = 339 zł :) Edytowane 29 Maja 2016 przez Markok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyen Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2016 Bardzo fajna ta druga obudowa, dzięki za podesłanie. Może się jednak skuszę na tego Carbona... ;) Dzięki wielkie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markok Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2016 Możesz też się skusić na Tomahawka, w końcu go polecają w comiesięcznych zestawach, jakichś większych wad z nim sobie nie przypominam i też dostaniesz prezenty ,tyle że myszkę 100zł tańszą, ale za to lepiej wyglądającą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...