Quarien Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2016 Cześć, mam taki zestaw: Mobo: Asus P6X58D-EProcesor: Intel Core i7 950, @ 3.06 GHzGrafika: NVIDIA GeForce GTX 770RAM: Kingston Hyper-X 2000MHz 6x2GBDysk: Plextor M6S 256 GBZasilacz: Corsair AX 850W I nie mogę komfortowo grać w nowe gry na wysokich detalach. Szczególnie, że mam monitor 1200p. Mój plan jest taki: kupić nowe GPU, GTX 1070 albo nawet GTX 1080 (w zależności od cen w Polsce), wstawić nowe chłodzenie do CPU (teraz jest stock) i sensownie podkręcić zarówno CPU jak i RAM (bo stockowo wyciąga max 1066 :/). Do tego w późniejszej przyszłości może SSD - partycję na gry. I moje pytanie brzmi - czy to GPU nie będzie się "nudzić" przy reszcie mojego zestawu? Z moich pomiarów, póki co jak gram, karta graficzna ma zużycie na poziomie 100% a CPU może 60%. Ale nie wiem jak realia będą wyglądać, gdy kupię nową kartę graficzną i ustawię "ultra". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markok Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2016 Może być ciężko, masz już dość leciwy sprzęt zresztą i tak lepszy od mojego, ja bym wyżej niż na 970 nie patrzył na Twoim miejscu przy tym RAMie, chociaż może ze wskazaniem na Radki 390/X jak chcesz dłużej na tym pojeździć, są używki poniżej tysiąca wszystkich wymienionych i jeszcze spadną po dotarciu nowych kart na półki sklepowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...