Barczy Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2016 Witam, ostatnio zastanawialem sie nad modernizacja pieca.Obecnie mam i5 2320 + gtx 770 2gb.Zastanawiam sie co wymienić najpierw, procesor na i7 3770k czy moze karte na 970/1070?Płyta to Asrock p67 pro3 a zasilacz deus g1 500w.Co w tym momencie jest wezszym gardlem w moim blaszaczku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2016 GPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2016 Jak wyżej . Karta do wymiany , procek daje jeszcze radę - podkręć go trochę . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2016 GPU i PSU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barczy Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2016 (edytowane) Okej, to teraz pytanie czy warto odrobinę poczekać na spadek cen 1070'tki?Czy może bardziej przymierzać się do jej poprzedniczki? A zapomniałbym dodać, że w sumie przymierzam się do zakupu monitora 21:9.To też ważna sprawa i czy 970 podoła rozdziałce 2560x1080? Edytowane 2 Czerwca 2016 przez Barczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2016 (edytowane) Kwestia portfela. Ja bym kupił 1070-kę, ale na spadek cen nie masz co liczyć w krótkim czasie. Jej poprzedniczka to 980Ti od strony wydajnościowej...więc... Moja na razie w tej rozdzielczości radzi sobie, ale wiadomo 1070-ka to inna grupa wydajnościowa niż 900-ka, ale i cenowo ... Edytowane 2 Czerwca 2016 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2016 A gdzieś ty widział 1070-tkę ?, na razie to są tylko spekulacje cenowe bo karty nie ma jeszcze. Na rynku jest 1080 w cenie ~3500PLN co jest chorą kwotą jak na nasze zarobki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2016 A gdzieś ty widział 1070-tkę ?, na razie to są tylko spekulacje cenowe bo karty nie ma jeszcze. Na rynku jest 1080 w cenie ~3500PLN co jest chorą kwotą jak na nasze zarobki. TU widział 1080-ka ma cenę adekwatną do osiągów. Co do zarobków w Polsce... zazwyczaj to producentów mało interesuje. Polskę w sprzedaży mogliby podejrzewam pominąć i by nie bolało. A z tej nacji na pewno znajdą nabywców. Nie bój się. Tak, czy siak. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barczy Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2016 (edytowane) Nie ma, nie ma.Ale ja na chwile obecną nie przymierzam się do wymiany tak drogiego podzespołu, myślałem bardziej o wrześniu a do tej pory może już wyjść.Na chwile obecną inwestuje w monitor, a po wakacjach kto wie może od razu cpu + gpu.Zobaczymy jak plany wypalą.A co do 980ti to tak wydajnościowym, ale w teorii jej poprzedniczką jest 970 tak jak 970 była moja nieszczęsna 770.Zastanawiałem się też nad SLI ale przy 2gb to raczej nieopłacalny biznes? Co do PSU to przecież przy jednej grafice powinien dać radę, ale fakt faktem chciałbym już coś modularnego bo z kablami straszny burdel a cały piec ładnie się prezentuje, a po otwarciu obudowy bajzel :D. P.S. Czy w tego typu monitorach jest opcja skalowania ekranu?Tz nie wiem jak to sie profesjonalnie nazywa ale czy z 2560 x 1080 mógłbym go zmniejszyć do zwykłego hd z czarnymi paskami po bokach?Bo czasami lubie pograć sobie w cs'a i akurat do tej gry to byłby bardzo duży minus grać na 29" kolosie. http://www.ceneo.pl/43471876#tab=spec Edytowane 2 Czerwca 2016 przez Barczy 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2016 To nie jest żaden kolos, bo mam. :P http://displaywars.com/29-inch-21x9-vs-25-inch-16x9 Kurde, nie wiem, czy zachowuje czarne pasy, w filmach w grach tak. W samej grze zawsze staram się mieć "pełny" ekran bez pasów. Na pewno można zmienić rozdzielczość. Muszę obadać, czy da się to robić bez zmiany proporcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barczy Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2016 Było by super, bo to jedyna przeszkoda w kupowaniu tego cacka.Bo mam na oku jeszcze http://www.ceneo.pl/41457872 i to by był ostateczny argument, aczkolwiek i tak na chwile obecną jestem bardziej za sprawdzeniem 21:9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2016 Odpada, bo 27" i FHD to trochę mało, szukałbym raczej czegoś z 1440p... wiadomo, budżet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2016 TU widział Czytaj ze zrozumieniem !, podaj mi sklep, który to sprzedaje a nie testy :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2016 (edytowane) Czytaj ze zrozumieniem !, podaj mi sklep, który to sprzedaje a nie testy :mur: Gdybyś Ty czytał ze zrozumieniem, to byś takich głupot nie wypisywał. Zacytuję z OFICJALNEJ premiery: "GeForce GTX 1070 Founders Edition będzie kosztował 499 euro, oznaczające w naszych warunkach około... 2300 złotych. " A kupić będziesz mógł prawdopodobnie od 10 czerwca, a więc na dniach. Proponuję Ci kupić TO Edytowane 2 Czerwca 2016 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barczy Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2016 Czyli istnieje realna szansa na to, ze we wrzesniu dorwe ja za 2k ;D.A co do mojego pytania to podobno tak (ze skalowaniem) i dzisiaj zamowilem wyzej wymieniony monitorek.Jak by ktos mial jakies pytania to piszcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pablo27 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 (edytowane) Czyli istnieje realna szansa na to, ze we wrzesniu dorwe ja za 2k ;D.A co do mojego pytania to podobno tak (ze skalowaniem) i dzisiaj zamowilem wyzej wymieniony monitorek.Jak by ktos mial jakies pytania to piszcie. Co do GPU masz dwie opcje; 1.Poczekać cierpliwie aż stanieją 970-tki i za około 1k kupić GTX970. :wink2: 2.Jak Wykorzystasz potencjał karty GTX1070 i masz 2k to kup,lub poczekaj cierpliwie aż stanieje i kup. :mellow: Czy dostaniesz 1070-tke za 2k we wrześniu?Powinieneś w okolicach tej kwoty jakiś model niereferencyjny dorwać. CPU-Jak tam uważasz. Zawsze możesz wymienić na lepszy i7. Edytowane 4 Czerwca 2016 przez pablo27 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bahus Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2016 (edytowane) Na allegro możesz już kupić 970 w okolicy 1000zł http://allegro.pl/listing/listing.php?order=d&string=GTX%20970&search_scope=category-4313&ev_campaign=Elektronika%20-%20Komputery%20-%20Pozosta%C5%82e&ev_ln=%2B970%20gtx&ev_n=g&ev_adgr=-%20Obraz%20i%20grafika%20-%20Karty%20graficzne%20-%20*GTX%20970&ev_content=75996148519&utm_source=google&utm_medium=cpc&bmatch=s0-ele-1-4-0516&gclid=CLzTma_rl80CFaPDcgod8eEBaQ a na olx http://olx.pl/oferty/q-gtx-970/?search[order]=filter_float_price%3Aasc ma nawet strixa na gwarancji w okolicy tej ceny ... nic tylko brać i nie czekać aż ochłoną ludzie po premierze Pascala ... :> po kiego dopłacać do nówki 500zł ... jak ten strix (pierwszy z brzegu jest z września 2015) a ma 36 miesięcy gwarancji ... daj znać co postanowiłeś ... Edytowane 8 Czerwca 2016 przez bahus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yorimo Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2016 Odpowiedź do tematu jest banalnie prosta. GPU przede wszystkim. Po wymianie odczujesz duży skok wydajnościowy. Czekaj na 1070. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keepie Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2016 Brałbym tego Strixa na gwarancji, na tę chwilę do grania wystarczy. Cena 1070 to 2200zł za referenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...