varrr Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Witam serdecznie. Od kilku dni jestem posiadaczem Soltek'a FRN2-L. Po wielu bardzo pozytywnych opiniach moj wybor padl wlasnie na to rozwiazanie. Niestety, ku mojemu zdziwieniu komp czasami nawet nie wstaje na FSB wiekszym niz 170Mhz (zabawy z napieciami na Cpu,Vdd i Dimm nic nie pomagaja). Bios 1.1L, probowalem zrobic upgrade, ale po sciagnieciu ze strony producenta wersji 1.4 wraz z awdflashem ku mojemu zdziwieniu dostalem odpowiedz ze bios jest dla plyt z chipsetem Nforce2 tylko ???!!??? Ki diabel ? Max czestotliwosc jaka uzyskalem to 172Mhz (memorki ida o wiele wyzej - 2xCorsairXMS DDR400CL2 - 512, dual). Powyzej tej czestotliwosci komp nie wstaje (proc XP1700). Teraz pracuje na 12,5x166 i jest oki, ale 10x200 po prostu cisza. Zasilacz Chieftec 360 dualfan. Moze ktos wie co jest grane i pomoze mi rozwiazac moj problem. Bede bardzo wdzieczny za wszelkie sugestie. Pozdrawiam bardzo serdecznie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Napisz dokladnie jakie masz pamieci.Na dziale sprzet masz przyklejony post na temat tej plyty.Poczytaj i zadaj pytanie tam.Bedziemy myslec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
varrr Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Przewertowalem tamta dyskusje chyba dwukrotnie. Niestety nie znalazlem informacji na temat rozwiazania podobnego przypadku. Juz zadaje pytanie tam. Dzieki za info. pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...