MiG29 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Są już w sprzedaży te gtx950 bez dodatkowego zasilania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrow98098 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Od Asusa są za ok 700 cebulionów. Ciekawa oferta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Masz może sklep i model? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrow98098 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2016 http://allegro.pl/show_item.php?item=6110417932&ef_id=VpzMQwAAANhkOkiU:20160416212928:s To ta 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pablo27 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Dzisiaj oglądałem w markecie gotowy komputer Asus-a za 4000zł Mała obudowa ze szczotkowanym aluminium i logiem Asus wyglądała bardzo estetycznie. i7-6700 bez litery k 16gb ramu 1tb hdd i właśnie karta była 950,albo 960 nie pamiętam w każdym razie co zapamiętałem,to miała 2GB Zastanawiam się jak pisze,że mi z GTX-a 970 4GB -gra GTAV siorbie ponad 2GB jak gram na najwyższych ustawieniach,czy taka karta 950 2GB na fhd i najwyższe detale by wystarczyła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2016 http://allegro.pl/show_item.php?item=6110417932&ef_id=VpzMQwAAANhkOkiU:20160416212928:s To ta Ok, dzięki, ale jesteś pewien, że ten model nie ma dodatkowego zasilania? Coś mi się wydaje, że jednak ma. Poza tym jest drogi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrow98098 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2016 O ile się orientuję ten model nie potrzebuje dodatkowego zasilania. Dla pewności sprawdź jeszcze jeśli chciałbyś to kupić. Próbowałem na swoim EliteDesk 800 pograć w Metro Ll. Może ktoś mi wyjaśnić jak to jest że podczas normalnej gry na low ustawieniach mam 70 fps, a czasami potrafią mi spaść do 20 lub nawet 5 fps :O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2016 (edytowane) Procesor i/lub karta zwalnia... Stwierdza niepełne obciążenie, obniża zegar, fps lecą w dół, po czym sprzęt stwierdza, że jednak obniżone zegary były za mocno obniżone ;) Edit: sprawdź jeszcze ustawienie PhysX i pliku wymiany: http://steamcommunity.com/app/43160/discussions/0/810925580022544879 . Edytowane 18 Kwietnia 2016 przez rzymo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrow98098 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Dobra co w takim razie na to poradzić? Zwiększyć priorytet? To chyba za mało. Jak można rozwiązać ten problem, przymierzam się do zakupu grafiki ale chciałbym komfortowo pograć jak narazie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Czy mógłby ktoś dla mnie sprawdzić problemy ze sterownikami nowszymi niż 362.00? Na jakimkolwiek sterowniku wyżej mam problem z ekranami. Posiadam dwa takie same monitory BENQ podpięte przez DisplayPort. Gdy jeden z nich wyłączam w Windows przez Ustawienia lub Panel Sterowania to na starej wersji sterownika (362.00) jest wszystko ok. Na każdej innej nowej wersji występuje dziwny problem, ekran pierwszy miga (drugi jest wyłączony) losowo na czarno, podczas włączania gier lub po prostu "na pulpicie". Czy ktoś mógłby sprawdzić dla mnie czy ma również taki problem? Jakiekolwiek zmiany ustawień nic nie pomagają, zmiany podłączeń (HDMI, DVI) również. Straszna lipa ostatnio ze sterownikami nVidia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2016 EIZO CG241W + GTX 980. Wszystko śmigało jak ta lala, dopóki nie podłączyłem monitora Samsunga 17" 1024x768... podpiąłem, poużywałem tydzień (jako monitor główny), potem podpinam na nowo EIZO i... klapa. POST ładnie widać, ale kiedy mija logo ładowania windowsa traci sygnał. 1) POST działa2) Linux działa3) Windows po ładowaniu traci obraz4) EIZO na Intelowej grafice działa. 5) Telewizor po HDMI działa. Zaznaczę, że EIZO jest na DVI. No i teraz tak... Zmieniłem płytę główną, procesor, dysk i ram... myślałem, że to pomoże - niestety nie pomogło. Przesiadka z Win 7 na Win 10 też nie... 1) W trybie awaryjnym działa2) Jak wyłączę sterownik nvidii tudzież go odinstaluję - działa 3) Po animacji ładowania sygnał gaśnie, ale jeśli odepnę DVI i podepnę znowu - zaczyna działać. 4) Wgrałem na nowo BIOS do 980 i zmieniałem sterowniki - nic nie pomaga. Nie mam pojęcia co jest nie tak... Jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Spróbuj zmienić przewód dvi. Ostatnio po zmianie kompa monitor zaczął tracić sygnał. Kabel na poprzednim kompie działał, wpięty pomiędzy dwa adaptery dvi-dp a dvi-hdmi działa. Pomiędzy jednym kompem a monitorem nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Podpinałeś do integry tego eizo? Na 980 sprawdzałeś na obydwu dvi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Spróbuj zmienić przewód dvi. Ostatnio po zmianie kompa monitor zaczął tracić sygnał. Kabel na poprzednim kompie działał, wpięty pomiędzy dwa adaptery dvi-dp a dvi-hdmi działa. Pomiędzy jednym kompem a monitorem nie działa. Spróbuję, myślałem też żeby zrobić myk z kablem HDMI -> DVI , albo DP -> DVI (eizo ma tylko 2x dvi) Podpinałeś do integry tego eizo? Na 980 sprawdzałeś na obydwu dvi? Tak, z integrą nie ma problemów. moja 980 ma tylko jedno DVI. EDIT : Sprawdziłem na kablu GTX980 : HDMI <-> DVI : EIZO i śmiga. Spróbuję jutro z innym kablem DVI, ale cieszę się z tego "obejścia", chociaż nie ukrywam, że chciałbym rozwiązać problem do końca, chociażby dla samej wiedzy WTF. EDIT2: Zauważyłem, że Windows wykrywa teraz dwa ekrany... Jeden dodatkowy 1024x768 rzekomo podpięty do DVI... ale przecież tam nic nie ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Podepnij się do tego kompa jakimś teamwiever/vnc i spróbuj pokombinować. Pousuwaj monitory, po przełączaj rozdzielczości itp. Może coś nie trybi w samym systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Raczej wygląda, że coś nie tak z dvi w samej karcie. Ale trzeba by podpiąć inny monitor by to potwierdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Podepnij się do tego kompa jakimś teamwiever/vnc i spróbuj pokombinować. Pousuwaj monitory, po przełączaj rozdzielczości itp. Może coś nie trybi w samym systemie. Podpinałem, nic w to. Poza tym, tak jak wspominałem, system był reinstalowany kilka razy i nic - łącznie ze zmianą całej platformy a więc nawet najmniejszego śladu po przeszłości nie było. Raczej wygląda, że coś nie tak z dvi w samej karcie. Ale trzeba by podpiąć inny monitor by to potwierdzić. Ano, tak wygląda. Mogę podpiąć inny monitor na DVI, obstawiam takie same objawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider22 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Witam jaki polecicie program to podkręcania 970tki oprócz GPU Tweak i jego klonów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puure Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2016 Witam. Nie jestem pewien czy właściwie dodałem temat bo już jest ogólny o tej karcie ale tam są "oczekiwania,opinie" a ja mam problem. Z racji że jestem nowy proszę o wyrozumiałość. Otóż mam problem z tą kartą a dokładniej model gv-n960oc-4gd. Karta "piszczy" przy np grach. Nie zauważyłem tego wcześniej ponieważ karta nie była pod obciążeniem. Ciężko opisać te piski bo są różne tak naprawdę. Karta wydaje dźwięki od pisków o bardzo wysokiej częstotliwości aż po "dzwonienie w uszach" jak przy ogłuszeniu, w zależności od tego co jest wyświetlane na monitorze. Przykładowo gdy patrze na coś jasnego w grze o różnych kolorach itp to lekko piszczy, gdy się przemieszczę tak żeby obraz wyświetlał co innego lub wyjdę do menu to dzwoni. I to jest całkowicie losowe. Obserwowałem to już z tydzień i nie byłem pewny czy to grafika, ponieważ nie dało się dokładnie zlokalizować tych wysokich dźwięków z komputera. Próbowałem wymienić monitor ale było to samo, zmieniłem później na starą karte radeona hd4850 i problem ustał, więc to jednak karta. Sprawdziłem temperaturę i max wyciągnęła 68 stopni, w spoczynku lekko ponad 30 i myślę że jest w normie. Dodam fakt że komputer jest nowy i ma niespełna miesiąc. Załączam też screena z GPU-Z. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2016 (edytowane) Włącz synchronizacją poziomą?, bo pewnie cewki ci piszczą do nadmiaru FPS-ów. Najlepiej ustawić stały max FPS pod monitor, jak masz 60Hz to 60 FPS, 120Hz - 120 FPS itd. Edytowane 28 Maja 2016 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puure Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2016 Poziomą? :D faktycznie przestało, jednak mam wrażenie jakby dalej lekko piszczało coś nawet podczas spoczynku. Czy mogą być tego jakieś poważne skutki? bo v-sync zamula niektóre gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2016 Nie powinno zamulać. Ustaw cobie 200 FPS, powinno również zniknąć. Niestety cewki mają to do siebie, że jak rąbniesz im na pulpicie np 1000FPS to piszczą, skwierczą, zależny od modelu.. a czasem masz ciszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puure Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2016 Niestety włączenie v-sync bardzo odczuwalnie zmniejszyło komfort płynności i dynamiki w starej grze. Ustawienie stałej ilości fps wymaga zewnętrznego programu do tego? Bo w panelu nvidi raczej tego nie ma i nie każda gra też ma taką możliwość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastebi Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2016 (edytowane) Jeśli chodzi o ustawienie stałej ilości klatek w grze która owej opcji nie posiada, to zawsze można pogrzebać w plikach, wystarczy wpisać tytuł i pytanie w wyszukiwarce. A tak btw jaka to gra dokładnie :P ? edit: chyba, że chodziło o pulpit to proszę zignorować ten post :p Edytowane 28 Maja 2016 przez Mastebi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puure Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2016 Ok ustawiłem sobie stały fps piski ustały problem rozwiązany. Dziękuje ślicznie za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubek27 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2016 Witam, postanowiłem wymienić swoją obecną kartę graficzną ze względu na niezadowalającą kulturę pracy na msi gtx 970 (oczywiście w ramach 14 dni na wymianę), chcę się upewnić,czy oby nie będzie problemu z zasilaczem? z obecną kartą nie ma problemu ale to wersja mini....moja specyfikacja:Crucial 120GB 2,5'' SATA SSD M500 7mmWD 500GB 7200obr. 16MB BLUEIntel i5-4570 3.20GHz 6MB BOXBe Quiet 500W Pure Power L8 BOXGigabyte GA-B85M-D3H (B85 2xPCI-E DDR3)GoodRam 8192MB 1333MHz CL9ASUS GeForce GTX 970 4096MB 256bit DirectCu OC Mini Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2016 Twój zasilacz ma 456W na linii +12V , spokojnie da radę z GTX970 , tym bardziej że daje radę z tym GTX-em co masz a pomiędzy nimi różnice w poborze prądu są nie wielkie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2016 Dwa dni na zapoznanie się z MINI REGULAMIN DZIAŁU - PROSZĘ KONIECZNIE PRZECZYTAĆ ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 msi afterburner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2016 Witajcie. Mam grafikę jak w podpisie bios: 84.04.31.00.DD Czy da się załadować bios z wersji Matrix: 84.04.1F.00.F8 ? Czy nikt nie próbował i chętnie byście zobaczyli jak uceglam kartę? :P Pytam bo pamiętam że kiedyś tak zmieniałem słabszą w mocniejszą nawet już nie pamiętam co to było a mam ochotę się pobawić. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...