paulakqwerty Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2016 Witam, Otóż mam problem. Zakupiłem monitor MG279 Asus z 1440p i niestety widzę dość wyraźny spadek wydajności w porównaniu to mojego poprzedniego monitora 1080p. Mój sprzęt to: Karta Graficzna: AMD Radeon HD 7800 series Procesor: I5-4670 3.4 Ghz Reszta chyba nie jest taka ważna. Chciałbym się dowiedzieć co byście zrobili na moim miejscu, aby móc grać na ultra w najnowsze tytuły. Mój monitor ma funkcje Free sync i chciałbym z niej korzystać i dlatego wolałbym coś od AMD. Jakbym brał pod uwagę nvidię to bym kupił po prostu GTX 1080 i nie miałbym problemu z dokonaniem wyboru. Z drugiej strony za bardzo nie wiem czy ten cały Free sync jest warty zachodu. Zdania na ten temat w internecie są podzielone. Zastanawiam się również czy nie zacząć przygody z dwoma kartami. Niedługo ma wyjść AMD 480 i legendy głoszą, że układ zrobiony z dwóch takich kart jest niezłym sprzętem high endowym i właśnie ku tej opcji się skłaniam. Zdaję sobie sprawę, że będę musiał kupić nową płytę główną i prawdopodobnie nowy zasilacz. Budżet imprezy szacuję na 3-3.5 tyś. złotych. Bardzo mnie interesuję co byście zrobili na moim miejscu i będę bardzo wdzięczny za wszelkie rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2016 (edytowane) Do kart łączonych nie mam przekonania (często ktoś pisał na forach o jakichś "mikroprzycięciach", albo o tym, że w danej grze nic nie daje). Także wybrałbym pojedynczą kartę, np. AMD Vega. Problem tylko taki, że będzie chyba za pół roku. Edytowane 2 Czerwca 2016 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulakqwerty Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2016 Dzięki Kyle za odpowiedź. Tak właśnie myślałem, że dwie karty to nie bajka ale wolałem kolejny raz to od kogoś usłyszeć. Bardzo podoba mi się pomysł z zakupem AMD Vega niestety religia zabrania mi bycia w zacnym gronie ludzi wiecznie na coś czekających i raczej wcześniej dokonam zakupu. Prawdopodobnie skończy się na tym, że kupię AMD 490 X a za pół roku właśnie AMD Vega. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierra2000 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2016 Kup używanego r9 390 w dobrych pieniądzach i na nim poczekaj na nowe układy, powinien spełnić twoje oczekiwania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...