nommad Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 (edytowane) Czesc, chcialbym na dniach kupic nowe czesci na poskladanie komputera, z obecnegeo wezme naped dvd i dysk twardy. Komputer bedzie mi sluzyl do gier i przegladania internetu, karte graficzna planuje zakupic za ok 2msc jak amd wyda polarisy. Co powiecie na taki zestaw? Intel i3 6100 Zasilacz XFX TS550W 80+ Bronze https://www.morele.net/zasilacz-xfx-ts550w-120mm-80-bronze-p1-550s-xxb9-379507/ 8gb DDR4 Corsair Vengeance 3000Mhz https://www.morele.net/pamiec-corsair-vengeance-lpx-ddr4-8gb-2x4gb-3000mhz-cl15-black-cmk8gx4m2b3000c15-764771/ Plyta Glowna MSI Z170A-G43Plus https://www.morele.net/plyta-glowna-msi-z170a-g43-plus-z170-ddr4-usb3-1-sata-3-hdmi-dvi-atx-784031/ Plyta glowna z chipsetem z170 z racji tego, ze planuje za ok rok zmienic procesor na lepszy z odblokowanym mnoznikiem i dokupic jakies porzadne chlodzenie. Plyte glowna chcialbym kupic za +/- 500zl i szczerze tak po opiniach to chyba ciezko znalezc cos lepszego niz ta MSI. Czy w tym zestawie wszystko bedzie ze soba wspolgralo a moze za mniej wiecej podobne pieniadze mozna zlozyc lepszy zestaw? w ogole jak myslicie w przyszlosci bedzie mi latwiej sprzedac sam procesor czy moze procesor+plyta glowna? bo juz sam nie wiem czy od razu na starcie inwestowac w docelowa plyte glowna czy moze lepiej oszczedzic teraz i kupic plyte na jakims gorszym chipsecie? z gory dziekuje za odpowiedzi, pozdrawiam. Edytowane 4 Czerwca 2016 przez nommad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 Jak tytułować tematy w dziale co kupić W przewidzianym budżecie masz możliwość kupić H110 + i5 6500 + 8GB 2133MHz. Dla mnie wybór jest oczywisty - i5 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nommad Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 tak tylko ze i5 6500 ma nizsze taktowanie na rdzen a gry z reguly wykorzystuja 2 rdzenie wiec chyba i3 moze byc tu szybszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 W znakomitej większości gier lepsze będzie i5. Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neho Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 i5 jest bardziej przyszłościowe. Co raz więcej gier wykorzystuje więcej niź 2 rdzenie fizyczne. Chyba, że to tego co aktualnie grasz Ci i3 wystarcza to wtedy najwyżej sobie później wymienisz, ale lepiej chyba wziąć i5 - chociaż 6400/6402p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 Plyta glowna z chipsetem z170 z racji tego, ze planuje za ok rok zmienic procesor na lepszy z odblokowanym mnoznikiem i dokupic jakies porzadne chlodzenie. daj sobie z tym spokój bo za rok to bedą juz kaby lake i płyty z serii 200 [ i ramy o wysokim taktowaniu] po co masz kupowac coś czego nie wykorzystasz przez rok a musisz za to zapłacic i w dodatku bedzie już to przestarzałe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nommad Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 (edytowane) chyba jednak faktycznie lepszym rozwiazaniem bedzie i5+ jakas budzetowa plyta glowna h110/b150, teraz pytanie widze ze sporo plyt glownych jest w rozmiarze mini/micro atx czy do takiej plyty glownej kupuje sie normalne pamieci ram czy musza byc jakies specjalnie, tak samo z obudowami czy wejdzie do zwyklej czy trzeba jakas dedykowana kupic dla tak malej plyty glownej i czy w przyszlosci nie bedzie jakis problemow z zamontowaniem karty graficznej? moze pytania smieszne, ale jestem kompletnie zielony wiec wole je zadac. przeszlo mi tez przez mysl kupic uzywany zestaw 4690k+z97...co do czipsetu h110 polecacie jakie plyt glowne? czy bardziej kierowac sie cena jesli juz bym sie zdecydowal? Edytowane 5 Czerwca 2016 przez nommad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...