Bonusso3 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 Hej, Panowie, mam taki problem. Otóż dostałem do odrestaurowania zabytek w postaci netbooka Samsung N145 z 2GB RAM i Atomem 450. Na windows7 nie ma szans żeby to działało, więc myślę, czy nie sprawić tam RemixOS. Jakieś linuxy i inne odpadają bo to dla starszego pana, a taki Android myślę że byłby spoko. Pytanie jest taki, czy ktoś używał tego systemu i czy jest on w stanie przeżyć chwilę dłużej bez ponownej reinstalacji. Bo kurcze nie wiem czy za 2 tygodnie nie dostanę zwrotu, że jednak jest gorzej niż było. Pozdrawiam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 A temu starszemu panowi do czego ma sluzyc? Jedynie internet czy cos wiecej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 (edytowane) Taa, net głównie. Wiesz, ten netbook ma 2GB RAM i dysk o wydajności mojego 5 letniego pendrive (25MB/s odczyt...). To wyobraź sobie jak na tym śmiga Windows7 ;) Edytowane 4 Czerwca 2016 przez Bonusso3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 Widziałem u znajomego z W8.1. Rewelacji nie było ale jakoś dawało to radę, jak na sam net. Co do RemikOS możesz próbować, ale ja to raczej poszukałbym jakiegoś [brzydkie określenie na linuksa]a z lekką nakładką zbliżoną rozmieszczeniem elementów do Windowsów (menu na dole itd.). Jednak ja uważam, że andek ma sens jedynie na tel i niczym więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 Głównie chodzi mi żeby ramu nie zżerał, więc linux/windows to ten sam problem. Ten RemixOS ma mobilne przeglądarki więc może pod tym kątem będzie lepiej. Sam nie wiem, na razie niby to jakoś działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 Linux to zalezy jaka nakladka graficzna. Unity, kde (w szczegolnosci) i gnome sa zasobozerne. Ale jakies cinamon to praktycznie windowsowe gui. Malo tez wcina, nawet bez akceleracji 2d na samym cpu sie to rysowalo na 1 rdzeniu 1ghz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...