fuxmen Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 jak naprawić w win xp mam ntfs błąd dysku przez który źle jest pokazywane wolne miejsce na dysku?? pliki zajmują 7,5 gb a dysk jest 9,7 gb a wyświetla mi że mam wolnego 400 mb a nie coś koło 2,2 gb jak to naprawić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Jak masz włączone przywracanie systemu to może przekłamywać z wielkością wolnego miejsca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 a gdzie to wyłaczyć i aż żeby o te 2 gb przekłamywało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Wyłaczyć można we własciwościach systemu na zakładce przywracanie systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 dam na minimum dla dysku (50mb ) i zobaczymy update dałem i przybyło tylko 200 mb na dysku masz jakiś inny pomysł??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 1. a checkdiska robiłeś? 2. Sprawdzając, ile pliki zajmują, uwzględniłeś ukryte pliki? 3. Czy pliki w ntfs nie zajmują więcej miejsca niż zajmują, bo jeszcze informacje o prawach dostępu? (nie lolować mnie, pytam się, nie znam NTFS :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 jak naprawić w win xp mam ntfs błąd dysku przez który źle jest pokazywane wolne miejsce na dysku?? pliki zajmują 7,5 gb a dysk jest 9,7 gb a wyświetla mi że mam wolnego 400 mb a nie coś koło 2,2 gb jak to naprawić?? Scandisk , o ile pujdzie domyslam sie ze nawala licznik wolnego miejsca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Mozesz miec tez za duzo ustawionej pamieci wirualnej (najlepiej 2x tyle ile masz ramu ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 1. a checkdiska robiłeś? 2. Sprawdzając, ile pliki zajmują, uwzględniłeś ukryte pliki? 3. Czy pliki w ntfs nie zajmują więcej miejsca niż zajmują, bo jeszcze informacje o prawach dostępu? (nie lolować mnie, pytam się, nie znam NTFS :P ) Same pliki więcej nie zajmują, ale na ntfs nawet na pustej partycji od razu jest zajęte nawet kilkadziesiąt MB, ale nawet to nie wyjaśnia tak wielkiej róźnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 hehe a mzoe ktos mi powie jak wyswietlic pliki "Temporary Internet Files" ? mnie po odkryzciu wszytkich plików sam pusty katalog zajmuje ponad 100MB :/ Xp naturliś ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 >>>> viod pamieć wirtualna zajmuje jakieś 200 mb sama się ustala a pozatym to nie partycja systemowa więc tego nie dotyczy, >>>>reyden scandiska w xp nie ma a chkdsk to nie chce pójść napewno nawala licznik wolnego miejsca ale jak go naprawić? co do uprawnień to nie mam tam żadnych więc nie ma co zajmować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Co znaczy chkdsk nie chc pójść ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 jest scandick w xp ale odpala sie dopiero po rst(prawy przycisk myszy na dysk wlasciwoscinarzedziasprawdzanie dysku) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 jest scandick w xp ale odpala sie dopiero po rst(prawy przycisk myszy na dysk wlasciwoscinarzedziasprawdzanie dysku) A świstak siedzi.... To co sprawdza dysk to jest checkdisk nie skandisk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 jeden c h u j na to samo wychodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 nie jeden <span style="color:red;">[ciach!]</span> bo chkdsk niczego nie wykrywa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klost Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 fuxmen, jesli masz zainstalowany pakiet symanteca (system works) to ustaw: - "standard recycle bin" w zakladce "recycle bin" - wylacz "enable protection" w zakladce "norton protection" wszystko to jest we wlasciwosciach kosza ktore ulegaja zmianie po zainstalowaniu pakietu. mialem kiedys podobny problem i okazalo sie ze norton tak sprytnie ustawil mi opcje kosza ze przetrzymywal skasowane pliki na dysku w ukrytym katalogu. zadne skanowanie nie bylo w stanie tego wykryc ani naprawic bo system uwazal to za cos normalnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 mam zainstalowane tylko norton antivirusa ale mam to na koszu powyłączałem to wszytko dla każdego dysku ale dalej 1,5 gb jest w<span style="color:red;">[ciach!]</span>e przez duchy chyba :( update jest tam 1600 plików ale nie weim jak je <span style="color:red;">[ciach!]</span>ć bo jak daję empty protected files i coś tam purase all to mignie to okno i nic nie wywali dodam, że mam zalogowanych dóch użytkowników naraz więc może przez to? updatte 2 dałem na listę danych doodzyskania zaznaczyłem wszystki przy pomocy shifta i przycisłem prawy przycisk myszy i delete kilkanascie sekund i wszytko poszło się jebać na c: przybyło 1 gb na d: 1,5 gb na e: koło 700 MB na f: też koło 1,5 gb dzięki wielkie!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...