kalifas Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 Witam. Potrzebuję małej pomocy w modernizacji zestawu. Komputer ma już kilka lat i chciałbym go chociaż troszkę odświeżyć. Procesor: Athlon II x2 250 C3 CnQPłyta główna: MSI 785GM-E65Grafika: zintegrowana Radeon HD4200RAM: DDR3 Goodram 2GB 1333MHz CL9HDD: Samsung F3 500GB HD502HJZasilacz: Amacrox FreeStyle 450WBuda: Lancool K58 Komputer nie jest używany do grania a jedynie do internetu, amatorskiej obróbki foto, oglądania filmów i do pracy na różnych innych programach. Niestety, ale czasami niektóre operacje bardzo go obciążają. W niedługim czasie będę musiał podłączyć drugi monitor lub telewizor bo jeden monitor już jest zbyt ciasny do mojej pracy. Czy jest sens dokupić do tego zestawu kartę grafiki, RAM i dysk SSD? Jeżeli chodzi o budżet to nie chcę zbytnio szaleć ponieważ chodzi mi tylko o odświeżenie zestawu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierwszy Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 jest sens, zacząłbym od ssd i ramu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 (edytowane) ram 2 x4GB 1333 powinien byc tani na alegro ale pomyśłąbym o procku 4 rdzeniowym [jakis atlon 640 albo wyżej] ssdek jak najbardziej no i ten zasilacz też szału nie robi Edytowane 5 Czerwca 2016 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalifas Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 Dzięki za odpowiedzi. Na pierwszy ogień wezmę RAM i SSD. Nad prockiem pomyślę. Jakie jest wasze zdanie odnośnie dokupienia karty graficznej? I jaka karta byłaby sensowna do tego zestawu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 grafę kupisz jak podłaczysz drugi moniotor i zobaczysz jak to wszystko chodzi ale bez wymiany procka to się pewnie nie obedzie a i sprawdz czy moższ coś w obecnym procku odblokować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalifas Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2016 Więc tak. Pomyślałem, pomierzyłem i jednak zdecydowałem, że zamiast monitora lepszym wyborem będzie TV 40-48. Potrzebuję naprawdę sporo miejsca a TV mi to zapewni. Byłem zdecydowany na monitor 27 cali, ale za podobne pieniądze mam dużo większy TV. Domyślam się że zintegrowana grafika pociągnie TV fullHD, ale nie wiem jakby wyglądała sprawa z 4K. Liczę na wasze opinie w tym temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierwszy Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2016 radeon hd4200 nie obsłuży 4K... obsłuży max 2560x1600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalifas Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2016 W takim razie jaka karta graficzna byłaby najlepszym wyborem do mojego zestawu tak by bez problemu wyświetlić obraz w 4K? SSD i RAM już ogarniam, jeszcze tylko TV, grafika i być może procesor. Mam również nadzieję, że zasilacz 450W to wszystko udźwignie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierwszy Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2016 ile chcesz "stracić"? nowa czy używana? z używek hd7770 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...