Skocz do zawartości
dallemi

World of Warcraft - Laptop

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie, poszukuję laptopa do gier, z których najbardziej wymagającą będzie World of Warcraft, niekoniecznie na ultra, ale też nie na low. Zawsze wyłączam sobie niepotrzebne, a zarazem "najbardziej-żerne" efekty jak pogoda, jakość wody i tym podobne. Powiem tak - obecnie posiadam Sony Vaio svf1421v1e. WoW działać działał ale laptop po prostu z biegiem lat rozpada się sam a efekty też nie są zadowalające. Więc poszukuję czegoś lepszego od niego. Zastanawiałem się pomiędzy Asusem, Dellem a MSI. O Lenovo nasłuchałem się z otoczenia i naczytałem tylu negatywnych opinii ostatnimi czasy, że zwątpiłem. Na czym mi zależy? Nie gorzej niż i5, nie mniej niż 4GB Ramu, grafika oczywiście jakaś dedykowana, która to wszystko utrzyma. No i najważniejsze - budżet. Mógłbym sobie pozwolić na nieco więcej ale jednak nie przesadzajmy żeby wydawać 4k+ na laptopa i poniekąd na WoWa, więc powiedzmy, że do 3000zł i ani złotówki więcej.
Znalazłem u X-Kom takiego MSI jednak nie jestem znawcą w gamingowych laptopach dlatego bardzo prosiłbym was o opinię tego laptopa no i przede wszystkim polecenie mi czegoś dobrego. Bardzo bardzo dziękuję z góry :)

http://allegro.pl/laptop-msi-gl62-i5-6300hq-8gb-1tb-gtx950m-460zl-i6241491223.html

Edytowane przez dallemi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postawiłbym na:

Lenovo Ideapad 700-15 i5-6300HQ/8GB/1000 GTX950M czarny 

lub

Lenovo Ideapad 700-15 i5-6300HQ/8GB/1000 GTX950M biały

w troche lepszym wykonaniu i z lepszymi głośnikami marki JBL. 
Jest to mocny sprzęt m.in. do gier w okolicach tej ceny. Procesor i5HQ 4-rdzenie 4-wątki 6-ta generacja skylake, szybki ram DDR4, grafika z serii GTX pod gry no i matryca, w tym przypadku lepszej jakości od tej w MSI - tutaj dostajesz matrycę IPS, dobrej jakości - lepsze kąty widzenia, kontrast i odzwierciedlenie barw. Możliwośc rozbudowy o dysk SSD pod M.2 na system i programy bez utraty HDD, tutaj proponuje:
Samsung 120GB M.2 2280 SSD 850 EVO

Wystarczy dorzucić do koszyka z laptopem, poprosić w uwagach do zamówienia o montaż. Dobrej jakości dysk pracą i parametrami, w dobrej cenie z 5-letnią gwarancją producenta.

Wydajnościowo lepszym laptopem od niego byłby dopiero:

Lenovo Y700 15 i5-6300HQ/8GB/1000 GTX960M FHD IPS

Tutaj dostałbyś w całości wykonanie z aluminium (oprócz wnętrza pulpitu roboczego - jest pokryty przyjaznym w dotyku matowym ogumowaniem) oraz z mocniejszą o jakieś 30% kartą graficzną na pamięci własnej DDR5 - mocniejsze w nowych laptopach dopiero w okolicach kwoty ~4,5tys.

Edytowane przez wmk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi