qasq Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2016 Cześć, Potrzebuję pomocy osób rozeznanych w temacie aktualnych okazji cenowych na laptopy. Dzieci otrzymają laptopy do nauki i zabawy. Dziewczyny nie są bardzo wymagające, lista życzeń obejmuje "by nie był wystający - chyba chodzi o grubość" oraz by miał kamerkę. Dzieci grają w gry typu przeglądarkowego oraz bardzo wymagające graficznie tytuły w stylu Sims 4 oraz Minecraft... Moje założenia są takie, że chciałbym aby w cenie 2000zł był zestaw składający się z laptopa, podstawki chłodzącej i myszy bezp. Komputery muszą być nowe, wymagana jest faktura vat 23%. Co do powyższych wymagań ja dokładam : Dobrze żeby procek był minimum i3, minimum 4GB ramu oraz dedykowana karta graf. Z tego co widzę to jestem gdzieś w zasięgu NV920M. Jeśli chodzi o firmy to moja hierarchia wygląda tak : Dell, HP, Asus.. Może będziecie mieli inne pomysły. Sklep który znam najlepiej to esc.pl i tam z powodzeniem robiłem dotychczas zakupy części. Czego nie potrzebujemy : napędu dvd-rw dużego dysku Czego nie chcemy: błyszczącej matrycy Mile widzany dysk SSD! Z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qasq Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2016 (edytowane) Na razie ze wszystkich ofert i tego co przeczytałem wygrywa Asus R556LJ, jednak przy dyskach SSD przekraczam budżet o 10% Asus R556LJ 15.6" Core i3 4005U 4GB 1TB GF920M DVD-/+RW BT VC WiFi MS Windows 10 i zamieniam dysk 1TB na 120GB SSD Premier Pro SP550 Adata Edytowane 10 Czerwca 2016 przez qasq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2016 http://www.x-kom.pl/p/252802-notebook-laptop-156-hp-250-g3-i3-4005u-8gb-240-dvd-win81-gf820m.html +http://www.x-kom.pl/szukaj?q=Targus_CN31_+_M171&f[price][from]=108&f[price][to]=108Wrzucając laptop + jeden z tych zestawów i używając kodu promocyjnego promocja-black / promocja-blue / promocja-red (w zależności od wybranego koloru myszy) mamy 1973,00 za zestawPodstawki chłodzące dobierzesz w granicach ~30-50zł / sztuka; Można dywagować że seria G3 szału nie robi ale bezpiecznie zakładam że te(n) laptop(y) nie mają służyć 5-8 lat...Są to całkiem poprawne laptopy w tej kwocie. Ewentualnie:http://www.x-kom.pl/p/262599-notebook-laptop-156-asus-r556lj-xo739t-i3-4005u-4gb-240ssd-win10-gf920.htmlTeoretycznie dużo danych nie będzie magazynowane, jednak partycja recovery + system + aktualizacje i z tych ~110-112GB SSD niewiele zostanie;Stąd powyżej w tych kwotach posiadają SSD 240GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmk Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 Dla dziewczynek zdecydowanie pasowała by wersja w tej kolorystyce: ASUS R556LJ-XO830T i3-4005U/4GB/1TB/Win10 GF920 biały jest to dobry sprzęt, dobrze wykonany z matową matrycą antyrefleksyjną i wystarczającymi podzespołami do codziennej pracy/multimediów, z systemem operacyjnym w zestawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmk Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2016 Lepiej kupić system operacyjny, żeby w ogóle coś na tym komputerze podziałać, bo bez niego to raczej byłoby dość trudne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...