Szawel Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2016 Witam, Szukam czegoś w 144Hz do użytku domowego. Filmy, strony, gry. Znalazłem w polecanych Acer XB240Hbmjdpr Predator. Czy to dobry strzał do domowych zastosowań, czy powinienem zwrócić uwagę na coś innego? Ma docelowo obsługiwać coś pokroju GTX 1070. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keepie Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2016 Asus VG248QE, może to nie jest najnowszy monitor ale ma sporo pozytywnych recenzji, niski input lag, dobre odwzorowanie kolorów i głębokie nasycenie czerni. Tylko jasnośc trzeba dopasować do własnych preferencji, ale to chyba kazdy potrafi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2016 W Iiyama GB2488HSU widzę Freesync. Asus VG248QE bardziej pod NV, ale G-sync brak, tylko jakieś zbędne 3D ma i funkcję celownika (LOL). Jest sens o tym w zasadzie myśleć w tym pułapie cenowym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2016 https://www.morele.net/monitor-lg-24gm77-b-667851/ ten zachwalają. Nie mam, nie wiem, w testach wypada różnie, zależy jak się ustawi. Ma strobing, co sie przydaje w grach FPS. Samo 144Hz coś tam daje...wiem bo testowałem...ale smużenia nie eliminuje a kazdy monitor niestety smuży, nieważnie ile ma czasu reakcji. Co prawda nie widziałem w działaniu OLEDa...:) Jak więcej grasz to celuj w coś co ci pomoże wygrywać. Jak grasz ale nie w FPS to celuj w coś z lepszym kontrastem/kolorami. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2016 https://www.morele.net/monitor-lg-24gm77-b-667851/ ten zachwalają. Nie mam, nie wiem, w testach wypada różnie, zależy jak się ustawi. Ma strobing, co sie przydaje w grach FPS. Samo 144Hz coś tam daje...wiem bo testowałem...ale smużenia nie eliminuje a kazdy monitor niestety smuży, nieważnie ile ma czasu reakcji. Co prawda nie widziałem w działaniu OLEDa... :) Jak więcej grasz to celuj w coś co ci pomoże wygrywać. Jak grasz ale nie w FPS to celuj w coś z lepszym kontrastem/kolorami. Dzięki Gregu, nie znałem go. Właśnie badam testy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...