edki Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2016 Witam,Mam problem z nowym laptopem MSI GL72 6QD, wczoraj uruchomiłem go, wszystko działało dobrze. Dzisiaj odpaliłem go i dwa razy wyłączył się nagle bez sypania BSODA. Temperatury monitoruje w HWMonitor i żadna nie przekracza więcej, niż 65C przy używaniu Autocada itp.W logach sypie błędami dla procesora : "Szybkość procesora 3 w grupie 0 jest ograniczana przez systemowe oprogramowanie układowe. Procesor miał ograniczony stan wydajności przez 71 s od ostatniego raportu." Pozdrawiam serdecznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2016 Bateria oczywiście w laptopie? Dokonaj aktualizacji bios i firmware Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edki Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2016 Tak batka w lapku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2016 Obciąż procesor testami zobacz czy wtedy się wyłączy, mocne notebooki, często właśnie produkty MSI cierpią na szybkie zużywanie się sekcji zasilania karty graficznej. Druga sprawa warto sprawdzić notebook na innych pamięciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edki Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2016 (edytowane) Ogólnie to przepuściłem go przez memtest i żadnych błędów nie było, grałem na nim w Overwatcha temperatura maks 80C i nic się nie działo, najczęściej się wyłącza kiedy jest włączona tylko przeglądarka Firefox lub Autocad. Odpaliłem teraz HWMonitor i co mnie zaskakuje to temperatura SSDka, która oscyluje 45-65C, chyba nie są to normalne temperatury dla SSD? Edit: Włączyłem OCCT - 3 sek i restart systemu. Edytowane 24 Czerwca 2016 przez edki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio65 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2016 Miałem podobne objawy, także resetował się bez konkretnej przyczyny. Pomogła wymiana bateryjki od BIOSu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chopperg Opublikowano 19 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2020 Taki sam laptop MSI GL72 6QD i takie same objawy Wymieniłem baterię biosu ale nie pomogło, był spokój około tygodnia i znowu sam się wyłącza bez konkretnej przyczyny Temperatury procesora poniżej 40 stopni. przeinstalowałem system, przedmuchałem wentylator, zoptymalizowałem baterię, zaktualizowałem bios i firmware Laptop ma trzy lata Nic nie pomaga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...