40% Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2016 Cześć, Mam mały problem po instalacji Ubuntu(zarówno 16.04LTS jak i 14.04LTS - oba 64bitowe). Cała instalacja przebiega okej, komputer się restartuje, uruchamia BIOSa, a później pojawia się czarny ekran z napisem "brak sygnału" na monitorze. Próbowałem coś zaradzić z "nomodeset", pojawia się po nim komunikat(nie pamiętam jak brzmiał dokładnie), związany z kartą graficzną. Problem pozostaje nierozwiązany. Domyślam się, że problem leży po stronie karty graficznej, ewentualnie sterowników z nią związanych, ale nie mam pojęcia jak zabrać się do naprawy błędu. 4GB RAM/ Intel® Core™ i3 CPU 550 @ 3.20GHz × 4/ Radeon HD 6870(Gallium 0.4 on AMD BARTS - tak odczytuje grafikę Ubuntu) Będę wdzięczny za wszelką pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2016 Sproboj ctrl alt f1 i daj znac czy rusza terminal. Zaloguj sie i wrzuc log systemu. Opcjonalnie zainstaluj stery amd z jakiego repo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...