qcky1337 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2016 Witam niedługo będe stawał przed wyborem internetu i mam pytanie. Mieszkam na wsi i tam gdzie mieszkam maksymalna przepustowość neostrady (od Orange) wynosi 10 Mb/s (to jest internet którego aktualnie używam). Zastanawiam się nad zmianą na Lte od t-mobile (zasięg lte mnie obejmuje) jak będzie wyglądała spawa z pingiem, na neostradzie od Orange gdy ktoś inny zacznie oglądać "jutuba" ping momentalnie wzrasta do 500. A więc co byłoby lepszsym wyborem? Czy może po prostu zmiana routera? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maker3 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2016 Gry mają teraz po 50GB, pobierzesz jedną ze Steama i po pakiecie LTE. A do testowania pingu to możesz kupić sobie prepaida. Wysłane z Nokia Lumia 920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2016 LTE, jak daleko od nadajnika mieszkasz, to moze Cie rozlaczac w godzinach szczytu. Neostrada chyba jest teraz bez limitow, wiec bedzie lepszym rozwiazaniem do pobierania gier. Zawsze mozesz kupic router i wlaczyc pierwszenstwo pakietow z gier przed filmami i itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2016 LTE ( i cała reszta netu komórkowego ) to średni pomysł . Może i transfery wysokie ( ale z tym to jest różnie ) ale limity , ew. pink i jakość połączenia daje popalić . Lepiej zostań przy tym co masz i próbuj ulepszyć np. kup dobry router . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qcky1337 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2016 Dzięki wielkie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2016 Lte ma sens tylko w takim przypadku jak mój. Mieszkanie na wsi bez możliwości dociągnięcia kabla od tepsy (który przebiega przez moją działkę ale to długa historia). I to przez odbiornik zewnętrzny. Jak masz kabel to nie ma się co zastanawiać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...