e!Gr00bY Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Jak w temacie - miałbym możliwość załatwienia miedzi więc chciałbym się dowiedzieć czy wśród osób które robią bloki byliby chętni na miedź powiedzmy w większych ilościach? Jeżeli tak to w jakich ilościach i za jaką cenę byście byli skłonni tą miedź zakupic? :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Sory za spam ale to nie powinno pojsc do dzialu Sprzedam? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 viod dziecko ty wiesz co to znaczy spam ? hmm jak by ta miedź była za mniej niż 20 zł (jeśli podaje dziwną cene to sie nei śmiejcie bo dawno nie wpradzałem) i byław sensownych wymiarach... 5x1 czy 5x1,5 to bym się zastanowił.. bo wbiałmstoku tam gdzi ebyłem jest tylko 6x1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 e!Gr00bYpodaj jakąś cenę i wymiary płaskowników do których masz dostęp. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Frost Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Jak możesz załatwić miedź beztleonwą to i ja coś wezme. Głównie płaskowniki 60x20x90mm poniżej 30zł/kg. Czyli taki kawałek poniżej 30zł. I takie mniejsze płaskowniki 60x5x90 tylko że cięte piłą a nie gilotyną bo będzie powykrzywiana jak paragraf. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 20x100x250 mm koszt ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 podaj cene i jakie masz wymiary bo takie zgadywanie to chyba nikogo nie bawi.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 a plaskownik szer 40mm, grubosc 3 mm ??? (odcinki min 150mm) jest dostepny ??? (odpada ciecie gilotyna/nozycami) arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Frost Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 a plaskownik szer 40mm, grubosc 3 mm ??? (odcinki min 150mm) jest dostepny ??? (odpada ciecie gilotyna/nozycami) arthx A na co ci takie przecież z tego żadnego przyzwoitego bloku sie nie zrobi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 a mam pewien pomysl a moj lokalny dostawca miedzi akurat nie ma na skladzie... :) arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 e!Gr00bY: jakie mniej więcej ma wymiary kilogram 20mm płaskownika ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 miedz ma gestosc ok 9 gramow / cm3 plaskownik 50x20 ; 1 kg --> 11.1 cm plaskownika plaskownik 40x20 ; 1 kg --> 13.8 cm plaskownika arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 arthx 3mm to juz nie płaskownik tylko blacha zazwyczaj... ja kupowąłem 2 mm to mi wycinął pasy o ile pamietam 60cm długość na szerokosć jaką bym chciał tylko że gilotyną... ale nie było pogięte czy coś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Frost Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 miedz ma gestosc ok 9 gramow / cm3 arthx 8.97 g/cm3 Killah są płąskowniki 3mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 5x 70x50x7 i 5x 70x50x3 ile by za to było?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Narazie mam pare kilo, ale... w postaci drutu. Musiałbym to przetopić. Dam znać jak będe miał gdzie przetopić za grosze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Frost Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Narazie mam pare kilo, ale... w postaci drutu. Musiałbym to przetopić. Dam znać jak będe miał gdzie przetopić za grosze :)Jak będziesz miał gdzie przetopić to daj znać a ja sproboje kabel załatwić z beztlenowej i ci wyśle razem z kasą za przetopienie. Kurna przecież z Wawy jesteś :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 hehe no tak.. nikt ormalny neie kojarzył by miedzi z chłodzeniem ;) Bardziej z telekomunikacja pewnie :) Jak cos to ja mam drut miedziany :D HEHE kilkanascie metrów na pewno by było.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Frost Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 hehe no tak.. nikt ormalny neie kojarzył by miedzi z chłodzeniem ;) Bardziej z telekomunikacja pewnie :) Jak cos to ja mam drut miedziany :D HEHE kilkanascie metrów na pewno by było.. :)to może ci sie uzbiera za 0.5KG miedzi. Przetapianie miedzi to totalny bezsens. Lepiej połazić po skupach złomu i kupić na wage kawałki miedzi które można by zaadaptować do bloków płaci sie mniejwięcej 6-8zł/kg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 2 dni temu kupowalem w zloczewie pod sieradzem plaskownik za 5zl/kg przy okzazji w tej samej cenie kupilem 2 nagrzewnice 1metr plaskownika 50x6 mm i 2 nagrzewnice kosztowaly mnie 35 zl to prawie jak za darmo wiec polecam pochodzic po skupach metali kolorowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 2 dni temu kupowalem w zloczewie pod sieradzem plaskownik za 5zl/kg przy okzazji w tej samej cenie kupilem 2 nagrzewnice 1metr plaskownika 50x6 mm i 2 nagrzewnice kosztowaly mnie 35 zl to prawie jak za darmo wiec polecam pochodzic po skupach metali kolorowych Hehe to jadę jutro :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 No i byłem. Było kilka 40x5x200mm :( ale ja juz cos z tego zrobie i byl jeden 70x70x20. I teraz mysle co tu z niego zrobic, a bardziej jak go tu w poprzek przeciąć domowym sposobem :?: Aha 9zl/kg :twisted: Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwa Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 cze ja moge zalatwic plaskowniki rozmiary takie 70/15 50 / 12 50 / 10 20 / 30 30/3 i pare innych jeszcze ale nie pamietam cena 30 zł /kg cieta jakas specjalna pila jeden kawalek 50/50/12 pi razy oko kolo 13 zł brutto jak ktos chetny no problem ALE PLATNE Z GORY jak co to wystawie na aukcje na allegro dla bojazliwych zreszta zobaczcie moje komentarze nick-a odgadnijcie sami :D Ja dzisiaj kupilem 4 szt oto one Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 oliwa IMHO za drogo :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 hmm... cos droga ta miedz ? kg miedzi kosztuje u mnie w miescie (a to bardzo daleko od hut itp) ok 15-17 pln arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwa Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 hmm drogo ?! taki kawalek 0,5zł za 13 zł no to niestety taniej nie bedzie bo zeby tam dojechac kupic dociac to jakos takos tyle wychodzi (po odliczeniu kosztow bede mial z 2 zł na kawałku) to chyba nie duzo No chyba ze jakos tak na 10 kawalkow beda chetni (najlepiej tych 50 / 12) to moze byc za 11 zł no ale to jest po kosztach wiec jak chcecie pozdr OLIWA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...