Szakal_ Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2016 Witam mam pytanie odnośnie karty graficznej Zastanawiam się między rx 480 CF lub 1080 (co jest lepszym wyborem ) Cena za bardzo nie gra roli . Sprzęt będzie podkręcany Plyta 1151 Asus z 170 Procesor i7 6700 k 16 giga ramu 2400 2xssd 250 . I moje drugie pytanie jaki zasilacz by był potrzebny by uciągnąć CF z rx 480 w tej chwili mam 650 corssair (gold ) czyli na 1080 będzie jak znalazł . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2016 (edytowane) Lepszym jest 1080, wydajniejszym może okazać się 2x480 , ale to loteria, jak to będzie się sprawowało. Poczekaj parę dni na testy. Zasilacz prawdopodobnie da radę w obu przypadkach. Obaczym po testach. Edytowane 27 Czerwca 2016 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakal_ Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2016 Poczekam te 2 dni jeszcze .. Jak co to 2 sztuki już na mnie w sklepie czekają no w sumie to trzy bo nie wiem co wybiore ... rx 480 za 280 euro jest do wzięcia .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bald86 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2016 Ja bym brał jedno GPU, zawsze działa sprawniej niż duet. Dwie karty to większy problem - kultura pracy, temperatury, większy pobór mocy. Bywają problemy z płynnością gry, wykorzystaniem GPU. Nie w każdej grze działa taka konfiguracja. W Twoim przypadku różnica w wydajności między GTX 1080 a 2 x rx 480 będzie pewnie nie znaczna. A jeśli cena nie gra roli i chcesz sobie ułatwić życie to ja polecam GTX 1080. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pablo27 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2016 Bald86 dobrze Ci napisał. GTX1080 to najlepsze rozwiązanie. Zależy też jaki Masz monitor?; -Jaką ma rozdzielczość? -Ile ma Hz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2016 Cena za bardzo nie gra roli . Sprzęt będzie podkręcany 16 giga ramu 2400 wolniejszego nie było? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2016 wolniejszego nie było? W istocie. 2400 jest spoko, ale dla DDR3... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2016 No ale przynajmniej ma SSD... Poważnie - kiedy ludzie nauczą się że prędkość pamięci należy balansować z ogólnym zestawem? Tak jakby kupować sedana w wersji premium i zamiast automatu z DSG pakować się w twarde sprzęgło po jazdy po mieście... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakal_ Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2016 Ramy i monitor też lecą do wymiany wszystko pokoleji nie od razu rzym zbudowali, jeśli mogę prosić o doradzanie w tej kwestii to tez bym się nie obraził budżet na monitor i ramy tak do 2 tyś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2016 https://www.morele.net/pamiec-geil-dragon-series-ddr4-2x8gb-3200mhz-cl15-gww416gb3200c15dc-780450/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakal_ Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2016 dzięki za linka trzeba będzie wymienić . Jeszcze jedno pytanko mam w kwestii opłacalności tu pytam w imieniu kolegi . Posiada on grafikę 1070 od gigabyta i pyta czy warto ją oddać i dopłacać do 1080 . czy takie ramy zdadzą egzamin ? https://www.afuture.nl/productview.php?productID=4629952 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2016 też moga byc ale zobacz czy nie bedzą przeszkadzać wysokie radiatory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakal_ Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2016 (edytowane) e placu dość w budzie zmieszczą się spokojnie masz może jakąś sugestie w kwestii monitora. znalazłem takie coś https://www.afuture.nl/productview.php?productID=4675025 będzie dobre ?? Edytowane 27 Czerwca 2016 przez Szakal_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2016 chodziło o wentyl od procka a nie bude bo chyba na boxie nie bedziesz jechał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakal_ Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2016 Tak mam dużo miejsca mam zwodownay układ chłodzenia proca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bald86 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2016 (edytowane) e placu dość w budzie zmieszczą się spokojnie masz może jakąś sugestie w kwestii monitora. znalazłem takie coś https://www.afuture.nl/productview.php?productID=4675025 będzie dobre ?? 27" do Full HD to bym nie kupił. Jak chcesz 1080p, 144Hz z NT to kup AOC G2460PG. W połączeniu z GTX 1080 w pełni wykorzystasz szybkość odświeżania monitora dzięki G-Sync. Sam używam monitora z tą technologią i na prawdę działa. Przemyśl też zakup monitora z wyższą rozdzielczością. GTX 1080 zapewni ponad 60kl/s w każdej nowej grze na ustawieniach ultra w 1440p. Edytowane 28 Czerwca 2016 przez bald86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakal_ Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2016 a co z 1070 ? bedzie dobre na 27 full hd ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bald86 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2016 (edytowane) a co z 1070 ? bedzie dobre na 27 full hd ?? Cale nie maja nic do wydajności. Dla mnie 27" przy tej rozdzielczości to już za małe ppi. 1070 jest optymalna do full hd. W wymagających grach zrobisz pewne 60 kl/s na ultra. Raczej 144 Hz nie wykorzystasz (chyba że grasz w mało wymagające gry) Edit. A tak w ogóle ten monitor który ty wybrałeś wspiera AMD Free-sync obsługiwany przez kary AMD. Więc zmień opcję monitora jeśli chcesz kupić GTX. Edytowane 28 Czerwca 2016 przez bald86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakal_ Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2016 dzięki za pomoc na chwile obecną wiem co chciałem wiedzieć temat można zamknąć. Ramy zamówione g skill 3200 16-18-18-36 . Grafe biorę 1070 doszedłem do wniosku że na chwile obecną nie będę grał w 4 k więc jest mi ona względna a Cf nie jest dobrym rozwiązaniem z 480 . Mały mentlik tylko dalej z monitorem dla mnie 24 cale to za mało poszukam czegoś w większej rozdzielczości przy 27 calach pozdro i jeszcze raz dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bald86 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2016 (edytowane) Mały mentlik tylko dalej z monitorem dla mnie 24 cale to za mało poszukam czegoś w większej rozdzielczości przy 27 calach pozdro i jeszcze raz dzięki za pomoc. Jeśli kupisz monitor większej rozdzielczości to przemyśl czy będziesz zadowolony z wydajności GTX 1070 przy 1440p. GTX 1080 jest idealny do 2560x1440. Zapoznaj się z testami w grach link. Grafe biorę 1070 doszedłem do wniosku że na chwile obecną nie będę grał w 4 k więc jest mi ona względna a Cf nie jest dobrym rozwiązaniem z 480 . Jeden GTX 1080 to i tak za mało do 4K. W nowych grach na ultra robi ~ 40 kl/s Edytowane 28 Czerwca 2016 przez bald86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider22 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2016 O co chodzi z tym 4K ? Wszędzie gdzie widzę testy gier w 4K ustawienia są zawsze na ultra chyba tylko po to aby uzasadniać zakup kart pokoju 1080 w SLI chciałbym zobaczyć testy 4K w ustawieniach medium ciekawe co by się okazało. I tak do magicznego 4K nagle starczy GTX 970 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bald86 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2016 (edytowane) O co chodzi z tym 4K ? Wszędzie gdzie widzę testy gier w 4K ustawienia są zawsze na ultra chyba tylko po to aby uzasadniać zakup kart pokoju 1080 w SLI chciałbym zobaczyć testy 4K w ustawieniach medium ciekawe co by się okazało. I tak do magicznego 4K nagle starczy GTX 970 Robi się testy grafiki w trzech rozdzielczościach na max detalach. Specjalnie dla Ciebie użyłem trybu DSR ustawiłem sobie rozdzielczość 4k w Wiedźminie 3 (karta GTX 970). Lokalizacja mało wymagająca bo droga przy winnicy Corvo Bianco, Ustawienie średnie, post-procesy średnie - max 31 kl/s często poniżej, płynność niezadowalająca. Ustawienie średnie, post procesy niskie - max 38 kl/s płynność zadowalająca bo mam monitor z G-syc. Wszystko niskie max 42 kl/s. Edytowane 29 Czerwca 2016 przez bald86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakal_ Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2016 Puki można mam pytanie co wspiera lub kto wspiera ten monitor nigdzie nie umiem znaleźć dokładniejszej specyfikacji . SAMSUNG 27" S27E500C CURVED (LS27E500CSZ/EN) Mam go w tej chwili . ale z czystej ciekawosci chciał bym wiedzieć czy działa lepiej z AMD czy Nvidia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bald86 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2016 Puki można mam pytanie co wspiera lub kto wspiera ten monitor nigdzie nie umiem znaleźć dokładniejszej specyfikacji . SAMSUNG 27" S27E500C CURVED (LS27E500CSZ/EN) Mam go w tej chwili . ale z czystej ciekawosci chciał bym wiedzieć czy działa lepiej z AMD czy Nvidia Nie znalazłem żadnej informacji która by wskazywała że wspiera którąś z technologii synchronizacji oferowanej przez AMD czy Nvidia. A tak w ogóle to pasuje Tobie 27" do full HD? To jakieś 81ppi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakal_ Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2016 (edytowane) No własnie nie .. ten sobie zostawię do filmów itp a kupie jakieś 24 cale . Dzięki za zainteresowanie tematem . Edytowane 29 Czerwca 2016 przez Szakal_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...