Mnisio Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2016 Witam. W najbliższym czasie mam zamiar zakupić nowy monitor. Mam na to przeznaczone 1000 zł. Gram sporo w gry, ale 140 hz nie potrzebuję. Interesują mnie żywe kolory, więc nastawiam się na matrycę IPS. Myślałem nad wyborem szerokiego LG : https://www.morele.net/monitor-lg-29um58-p-857295/ . Co o tym sadzicie, czy jest sens kupować taki szeroki monitor? Doradźcie mi jaki inny monitor byłby dobry. Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2016 Ja oczywiście powiem bierz, bo mam podobny i na razie nie przekona mnie nikt do zmiany formatu a posiadam go już ponad rok (LG 29MA73D-PZ) Gdybym widział sens to brałbym 34" 1440p 21:9 ale dopłata była wtedy...x2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnisio Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2016 Co do biurka, to w najbliższym czasie robię małą przeprowadzkę, więc będzie duże. Obecnie monitor mam dość mały więc siedzę w odległości wyciągniętej ręki od monitora. Co do rozdzielczości to chciałbym żeby gry były płynne (i5 6500 , gtx 970 , 8 GB RAM) więc nie wiem czy jest sens :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2016 Będą, w tej rozdzielczości 970-ką daje radę. Wiem, bo mam. Inna sprawa, że pewnie z jakiś czas zmienię ma Vegę lub coś innego... naturalna kolej rzeczy. Ewentualnie zbieraj na dodatkową 8-kę ramu, acz u mnie chyba żadna gra nie wzięła jak dotąd więcej jak 6 GB Ramu włącznie z Wieśkiem 3. Mam obecnie 12 GB i żadna jeszcze nie krzyczała o więcej. Wiesiek 3 w tej rozdzielczości z ustamieniami ultra/high bez hairwork ok 60 FPS (mam włączonego sync na tej liczbie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...