Pacza Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2016 Witam. Posiadam dysk ADATA Premier Pro SP550 240GB. Ile miejsca mogę zająć, aby nie spowolnić dysku? Czytałem, że ssd mają jakiś mały nadmiar pamięci (koło 7% i nie wiem czy info jest 100% legit), ale fakt jest taki, że na wejście miałem zablokowane 20 GB(bez systemu). 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zapełnij na maks. Jak zobaczysz że chodzi wolniej skasuj część danych. Czynność powtarzaj do zadowalających prędkość. Samodzielność w narodzie ginie. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2016 Ja mam swojego SSD zapełnionego w ~80% i chodzi mi normalnie , bez żadnych przycięć i zwolnień . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2016 przecież był nawet test na stronie: http://www.purepc.pl/pamieci_masowe/czy_dysk_ssd_zwalnia_po_zapelnieniu_test_obciazeniowy 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2016 Witam. Posiadam dysk ADATA Premier Pro SP550 240GB. Ile miejsca mogę zająć, aby nie spowolnić dysku? Czytałem, że ssd mają jakiś mały nadmiar pamięci (koło 7% i nie wiem czy info jest 100% legit), ale fakt jest taki, że na wejście miałem zablokowane 20 GB(bez systemu). W wiekszosci przypadkow masz juz ustawiony provisioning area na okolo 10%, wiec spowolnienie wynikajace z konstrukcji dysku SSD nie powinno miec miejsca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...