fazzeerr Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2016 Cześć, rozglądam się za monitorem 27" 1440p. Chcę kupić dwa takie monitory. Obecnie z ekranów używam 14" w laptopie, jeśli nie jestem poza domem to zamiast ekranu laptopa używam Benq GW2450HM (24", 1920x1080). Używam też Pioneer 5090 (50", 1920x1080, plazma) do oglądania filmów. Do czego będa podłączone monitory? - NIE do laptopa, bo raz nie mam dwóch wyjść, HDMI w laptopie nie obsługuje 2560x1440 - do stacjonarki z kartą najprawdopodobniej AMD Radeon RX 470** 1) tak karty jeszcze nie ma, stacjonarki też jeszcze nie ma :P2) dlaczego taka karta - otwarte sterowniki do linuxa, którego używam to raz, dwa potrzebuje 2xDP i 1xHDMI (2 monitory, 1 tv) Do czego będą używane monitory?- typowe zastosowania codzienne - internet, poczta, YouTube itp. - wiadomo - praca z programami do projektowania elektroniki i programowania - czytanie tekstu (datasheet'y produktów, książki itp) - może edycja wideo na poziomie zupełnie amatorskim Ogólnie zastosowania bardzo różnorodne poza grami, które jak jakieś będą to dostosują się do monitora, a nie na odwrót :) Cena?Dysponuje budżetem koło 2000 pln na monitor. Ale jeśli będzie to miało sens, może dam radę znaleźć coś więcej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazzeerr Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2016 A czy są jakieś alternatywy na matrycach nie IPS? VA i odmiany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...