Rabbitow Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2016 Jak w temacie, szukam karty graficznej w cenie najlepiej 1400 zł, a MAKSYMALNIE 1600. Zastanawiałem się nad nowym Radeonem RX480, jednak czytałem o jego problemach z poborem prądu i trochę mnie to martwi. Z drugiej strony jest milion wersji GTX'a 970, jednak jest to już dwuletnia konstrukcja. Karta obecnie będzie współpracować z Intelowskim i5 4460, jednak planuję również modernizację tego elementu pod koniec wakacji. Kartę jednak chcę zakupić już teraz ( przesiadam się z monitora... 5:4 na fHD :zonk: ). Dziękuję za wszelkie odpowiedzi i wskazówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2016 jest milion wersji GTX'a 970, jednak jest to już dwuletnia konstrukcja. Dlatego trzeba szukać takiej rocznej, z gwarancją na kolejne dwa lata. Najlepiej do 1000 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabbitow Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2016 Używek starałbym się uniknąć. Co prawda już 3 razy takie kupowałem i tylko raz się przejechałem, ale mimo wszystko.. A jak sprawa stoi z 980? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dart9 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2016 (edytowane) gtx 980ti http://allegro.pl/asus-geforce-gtx-980-ti-strix-6gb-gddr5-i6304089887.html - gwarancja +2lata Można obserwować, cena może o wiele wzrosnąć Edytowane 30 Czerwca 2016 przez Dart9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
destinow Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2016 Poczekaj na wersje niereferencyjne rx480 z nimi pewnie będzie wszystko w porządku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2016 To może i tym razem będziesz miał okazję się przejechać. Kupujesz z gwarą w dobrym sklepie. Dajesz 1000 zł, na paragonie 1600 zł. Po roku padnie i dostaniesz zwrot 1600 zł ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabbitow Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2016 W sumie racja, chyba mnie przekonaliście. W takim razie w co warto zainwestować, jeśli miałbym przeznaczyć 1500 na używkę z gwarą? Może lepiej faktycznie tańsza opcja z 970 za tysiaka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2016 (edytowane) Jak Ci się nie pali to możesz z ciekawości poczekać na gtx1060 który premierę ma mieć w połowie lipca - kto wie może będzie akurat za te 1500zł do kupienia, a jeśli nie, to kupisz używkę gtx970/980/980ti - pewnie będą wtedy jeszcze tańsze. Edytowane 30 Czerwca 2016 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2016 Rozglądać się można cały czas. Z używką 970/980 nie chodzi o to, czy kupi się 50 zł drożej czy taniej. Chodzi o to, by kupić kartę w dobrym chłodzeniem, nabytą przez konsumenta a nie na firmę i w dobrym sklepie, by gwara była rzeczywista a nie wirtualna. Minimum z półtora roku. W pierwszej kolejności trzeba szukać więc kart Asusa, MSI i Gigabyte. Tu chyba zawsze jest 3 lata gwarancji przy zakupie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabbitow Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2016 W porządku, dzięki za ogrom pomocy jaki mi przynieśliście. Będę obserwował rynek używek, mam nadzieję, że uda mi się coś ciekawego upolować w przeciągu tygodnia- dwóch. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2016 Jak nowa - to obserwować rynek i czekać na 480X z autorskim chłodzeniem w rozsądnej cenie - grafika dobra ale nie warta wg. mnie 1400-1500zł (tyle zapewne wyniesie koszt modelu z autorskim chłodzeniem).Dobrze poszukasz fora, OLX to wyrwiesz za 850-950zł GTX970 z min jeszcze roczną gwarancją;Cena/wydajność bezkonkurencyjna obecnie;A jak rynek się uspokoi to potem sprzedaż GTX970 i polowanie na 480X/490X/GTX1060 czy coś.... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...